Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Albaraka Türk Konut Kredisi Hesaplama

18.10.2018
489

Albaraka Türk kredi çekme seçenekleri oldukça çeşitlidir. Yurt içinde ve yurt dışında şubeleri bulunan Albaraka Türk, yıllardır bankacılık konusunda hizmet vermektedir. İslami usullerle kredi kullanmak isteyenlerin de vazgeçilmez tercihi olan Albaraka Türk’te sıfır faizli kredi imkanları da bulunmaktadır. Konut kredisi kullanmak isteyenlerden beklenen şartlar günden güne azalmakta ve esnetilmektedir. Bu şekilde müşteri memnuniyeti de artmaktadır. Konut kredisi, kredi tiplerinde en çok kullanılan kredi çeşididir. Bu sayede kişiler ev sahibi olabilmektedir. Kirazı olan kişiler de her ay belli bir miktarı ev sahibine vermektedir. Konut kredisinde de bankaya her ay belli bir tutar verilerek ev sahibi olunmaktadır. Bankalardan konut kredisi çekildiğinde, faiz oranları ve taksit tutarları gündeme gelecektir. Albaraka kredi başvurusu yapmak için bazı şartları yerine getirmeniz gerekir.

Albaraka Konut Kredisi Hesaplama:

Albaraka Türk’ten konut kredisi almadan önce, basit bir hesaplama yaparak fikir sahibi olabilirsiniz. Bu sayede almak istediğiniz kredinin faiz oranları ve vadesiyle ilgili bilgi edinmiş olursunuz. Konut kredisi almadan önce ödeme planı oluşturmanız önemlidir. Birçok kişi konut kredisi alır ama zorlanmadan ödemek konusu için iyi araştırma yapmak gerekir. Ödeme planınızı oluştururken dikkat edeceğiniz en önemli nokta, gelirinize göre hesap yapmaktır. Kabaca bir hesap yapmak gerekirse, aylık taksit tutarınız geliriniz yarısını geçmemelidir. Kredi hesaplamadaki en önemli konu budur. 10 yıllık kredi başvurusu için bilinmesi gereken önemli detaylar şunlardır:

  1. Kredi tahsisi ekspertiz değerinin %80’inine kadar gerçekleştirilir, %20’lik kısım peşin olarak ödenmelidir.
  2. Farklı bir ev kullanılacağı gösterilirse, konut kredisi peşinat ödemeden kullanılabilir.
  3. Zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak zorunludur.

Bu detaylar, bilinmesi gereken önemli konulardandır.

Konut Finansmanı Hesaplama:

Albaraka Türk’ten konut kredisi kullanacak kişilerin faiz oranları, vade uzunluğuna göre değişiklik göstermektedir. Tüm bunların yanı sıra, %20’lik peşin kısım dışında ayırmanız gereken başka kalemler de olabilir. Bunlar göz önüne alınmalı, nakit durumunuz buna göre belirlenmelidir. Bu masrafların size sürpriz olmaması için, karşılaşabileceğiniz diğer giderler şu şekilde sıralanabilir:

  1. Yüzde 0,5 oranında finansman tahsis ücreti
  2. Ekspertiz ücreti
  3. Vade süresi boyunca hayat sigortası
  4. Zorunlu deprem sigortası
  5. Konut sigortası
  6. İpotek tesis ücreti

Bu masraflarla karşılaşmanız birçok banka için olasıdır.

Konut Kredisi Yıllık Maliyet Oranları:

Albaraka kredi başvurusu sms yoluyla gerçekleştirilebileceği gibi, şubelerden de yapılabilmektedir. Kredi başvurunuzu yapmadan önce, yaparken ve yaptıktan sonra bilmeniz gereken önemli detaylar bulunur. Yıllık maliyet oranları da bunlardan biridir. Albaraka Türk’te yıllık maliyet oranları şu şekildedir:

  1. Kredi tahsis ücreti olarak belirlenen tutar, kullanacağınız kredi tutarının binde beşini aşmaz.
  2. Ekspertiz ücreti 650 TL olarak belirlense de, konutun tipine göre değişiklik gösterebilir.
  3. Konut sigortası yıllık ortalama 175 TL’dir. DASK prim ücreti yıllık ortalama 155 TL’dir. Bu ücretler de konumlanışınıza ve diğer kriterlere göre değişiklik gösterebilmektedir.

Albaraka Türk Konut Kredisi Başvuru Evrakları:

Albaraka Türk kredi için gerekli evrakların neler olduğunu bilmeniz, size başvuru sürecinde hız kazandıracaktır. Bu evrakları önceden hazırlayarak, tekrar tekrar şubeye gitmekten kurtulmuş olursunuz. Albaraka Türk’te konut kredisi için gerekli evraklar şu şekilde sıralanır:

  1. Nüfus cüzdanı, ikamet belgesi, fatura veya tapu fotokopisi
  2. Gelir belgesi
  3. Memurlar için gelir belgesi, maaş bordrosu anlamına gelir.
  4. Özel sektör çalışanları için gelir belgesi, maaş bordrosu ve şirket imza sirküleridir.
  5. Emekliler için gelir belgesi, emekli aylık dökümüdür.
  6. Şirket ortakları için gelir belgesi, güncel vergi levhası, bilanço, gelir tablosu, imza sirküleri ve oda kayıt belgesi olarak belirlenmiştir.
  7. Çiftçiler için gelir belgesi, çiftçilik belgesi ve arazi tapu fotokopileridir.
  8. Gayrimenkul kira geliri olanlar için gelir belgesi, tapu belgesi ve ilgili kira kontratıdır.

Bir önceki yazımız olan Konut Kredisi Nedir? Nasıl kullanılır? 2020 başlıklı makalemizde konut kredisi faizi, konut kredisi nasıl alınır ve konut kredisi ne hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.