Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Birikimleri Arttırmak İçin 5 Temel İlke

10.12.2016
515

Birikim kişilerin veya şirketlerin gelir – gider dengesini sağladıktan sonra yapmış olduğu tasarruf olarak da adlandırılabilir. Yapılan birikimler, kısa veya uzun vadeli yatırımlar için kullanılmaktadır. İlerde rahat yaşamak, gelirin azalması halinde, emeklilik döneminde, masrafların artacağı zaman periyotlarında kullanılmak üzere birikim yapılabilir. Hepimizin bildiği kumbara alışkanlığı en temel birikim ifadesidir. Birikimleri artırmak bazen geliri artırarak bazen de gideri kısarak mümkündür. bunun için de birikim yöntemleri konusunda bilinçlenmek ve uygulamak gerekecektir. İşte birikimleri artırmak için 5 akılcı fikir.

Kendiniz Olun, Kendinize Finansal Yollar Çizin

Özgün Finansal İlkeler Belirleyin: Kişilerin birikim yapma nedenleri kendi hayatlarıdır. Yani birey birikim yaparken hayali için, amacı ve sorumlulukları için birikim yapacaktır. Bu nedenle başka birilerinin finansal ilkelerini benimsemesi yanlış olacaktır. Nasıl hayaller ve hedefler, arzular farklı ise finansal ilkeler de farklı olmalıdır. Peki kendinize ait finansal ilkeleri nasıl belirlersiniz? Birikim yapmak için mevcut mali durumunuzun analizini yapmanız, gelir – gider dengenizi tespit etmeniz gerekmektedir. Bunları yaparken işinizle ilgili geleceğinizi, aileniz ve sosyal hayatınızdaki konumunuzu da analiz etmelisiniz. Ardından birikim yapma amacınıza özgü kararlar alarak, birikim yöntemleri kararlarınızı kendiniz almalısınız.

Birikimleri Arttırmak İçin 5 Temel İlke

Harcamalarınızı Düzenleyin: Harcamalar birikimlerin en büyük düşmanıdır desek yanılmayız. Birikimleri artırmak için harcamalarınızı akılcı yapmalısınız. Harcamaları azaltmak, ihtiyaçların tamamı yerine zorunlu olanlarını elde etmek, isteklerin özellikle lüks olanlarını ertelemek harcamalarınızı düzenleyen etkenlerdendir. Bunun içinde kişisel finansal ilkeleriniz belirleyip ona göre hareket etmelisiniz. Bu finansal ilkeler doğrultusunda da finansal planlamanızı oluşturmalısınız. İsteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı listeleyeceğiniz bir listeniz olmalı. Bu listeyi zorunlu ihtiyaçlara yönelik yaparsanız masraflarınız ve harcamalarınız azalacaktır. Tüm bunları yaptığınızda çıkan tablo sizin gelir ve giderinizi yol haritası olacaktır. Bu sayede gelirinizi artırmazsanız bile harcamalarınızı kontrol ederek birikim eğiliminizi olumlu yönde arttırırsınız. Unutmayın, harcamalar gelirin ve birikimlerin en büyük düşmanıdır.

birikim-nasil-artar

Birikim Yapmak Yetmez, Yatırıma Yönelin

Birikimleri Yatırıma Dönüştürün: Birikim sadece sizin bir kenara ayırdığınız gelirden kalan artık olarak kalmamalıdır. Birikimlerinizi bir yatırım kanalında değerlendirmeniz onları daha verimli şekilde geliştirmeniz adına önemli bir adım olacaktır. Ancak birikim yöntemleri ile oluşturduğunuz birikimleri riskli yatırım kanallarında değil daha az riskli ve garantili yatırım araçlarında değerlendirin. İlerde artan birikimlerinizde risk almayı deneyebilirsiniz. Ancak burada kaybınız asla sizi zarara uğratmamalıdır. Bu nedenler önceleri yatırım kanalında garantici olun. Zarar ederseniz durun kar ederseniz devam edin. Taktiğiniz hep böyle olsun

Önce Siz: Gelirin, giderin ve birikimlerin olmasının en temel nedeni, kendinizsiniz. Bu nedenle kendinize yatırım yapmalısınız. Hayalleriniz, sorumluluklarınız, gelecek planlamanız olmasa yani kendinize ait bir hayatınız olmasa birikim yapmanız mümkün olmazdı. Bu nedenle kendinizi geliştirici eğitimlere, seminer ve çalışmalara katılın. Kendinize kattığınız tüm değerler ilerde birikim artırmak için elinizdeki bir koz olacaktır. Bu nedenle önce siz, önce gelişiminiz.

Bazen İnsan Biriktirmemiz De Gerekebilir

Kişisel Çevre ve Saygınlık: Çok büyük paralar kazanıyorsunuzdur. Belki yeteri kadar birikim de yapmıyorsunuzdur. İlerde hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz işiniz, kariyeriniz, geliriniz ve umudunuz da olmayabilir. Ancak insanlarla iyi ilişkililerini, sosyal çevreniz, sevilen ve sayılan birey oluşunuz size gelecekte farklı fırsatlar getirebilir. İnsanlara yardım ederek, sorunlarını ve sıkıntılarını çözerek yarattığınız güvenilir kişi ve saygınlık ilerde işinize yarayacaktır. Maddi yani parasal bir birikim elde etmekte zorlanabilirsiniz. Ancak insan biriktirerek ilerde karşınıza çıkacak sorunlarda veya kariyer planlamanız da çalacağınız kapı ihtiyacınızı size karşılayacaktır. İnsan biriktirmek bazen para biriktirmekten daha değerli olabilir.

Bir önceki yazımız olan Otomatik Ödeme Talimatı Nedir ? Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir ? başlıklı makalemizde Ödeme talimatı nedir, otomatik ödeme ve Otomatik ödeme talimatı hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.