Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

KOSGEB hibe kredisi almak için ne yapmalı?

14.03.2017
424

KOSGEB girişimcilere özel kredi seçeneği sunuyor ancak her kredide olduğu gibi bu kredide de vatandaşlar ellerini kollarını sallayarak alamıyor. KOSGEB, bünyesine başvuran herkese kredi vermemekte belirli şartlar gözetmektedir. Sizde, KOSGEB’den kredi almak istiyorsanız bu şartları yerine getirmeniz gerekiyor. Şimdi sizlere, KOSGEB’den kredi almak için nelerin yapılması gerektiğini belirterek, bilgilendirmiş olalım.

KOSGEB hibe kredisi almak için ne yapmalı

İş kurmak isteyen girişimcilerin bildiğiniz gibi en büyük destekçisi devlet. KOSGEB ile girişimcilere kredi olanağı sağlayan devlet hibe olarak 50 bin TL, faizsiz ve geri ödemeli olarak da 100 bin TL kredi seçeneği bulundurmakta. Hal böyle olunca KOSGEB’den kredi almak için uğraşan vatandaş sayısı da çok fazla. Kredi almak isteyen kişi sayısı fazla iken Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılım için başvuran kişi sayısı da bir hayli artmakta. Her geçen gün KOSGEB bünyesinden kredi almak isteyen kişi sayısı artıyor tabi ki KOSGEB’de bu durumda herkese kredi olanağı sağlayamıyor. Maalesef her başvuru yapan girişimciye kredi olanağı sağlanamamakta. Az sayıda girişimciye kredi verilmektedir. Sizler de yeni bir iş yeri açmak için arakanıza KOSGEB desteğini almak istiyorsanız bu konuda neler yapacağınız hakkında da bir fikriniz yoksa yazımızı şimdi daha dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz. Hem kredi alabilmek için neler yapacağınızı hem de doğru bildiğiniz yanlışları beraber değiştirelim…

Kredi çekmek için bir bankaya gittiğinizde nasıl birbirinden farklı yaptırımlarla karşılaşıyorsanız KOSGEB’de de işler kolay değil. Kolay olmamasının sebebi hem gerekli görülen durumlar hem de maddi açıdan bulunması gereken birikim. KOSGEB kredisi alabilmek için tek bir şart yok, birbirinden farklı durumları bünyenizde barındırmanız gerek. İlk olarak hangi şehirde yaşıyorsanız KOSGEB müdürlüğünün oradaki yerini öğrenmeniz gerekiyor. Daha sonra KOSGEB’e giderek Uygulamalı Girişimcilik derslerine ne zaman kayıt yaptırabileceğinizi, bu derslerin ne zaman yapıldığını öğrenmeniz gerekiyor. Aynı işlemi KOSGEB’in resmi web sitesi arayıcılığı ile de gerçekleştirebilirsiniz. Ancak daha önce kurumu ziyaret etmeden internet kanalı ile takipte kalan tüketicilerin başvuru tarihlerini kaçırdığı görülmüş bu yöntemin pek sağlıklı olmadığı da fark edilmiştir. Uygulamalı girişimcilik dersleri başvuru tarihleri açıklanmadan kontenjanları sınıra gelir. Bu sebeple internet ortamı yerine KOSGEB Kurumu ile iletişime geçmeniz daha önceden haberdar olmanızı ve başvurunuzu erken sağlamanızı kolaylaştırır. Daha sonra başvuru yaptığınız dersleri kaçırmadan sürekli takip etmeniz gerekir, başarılı bir şekilde bitirmeniz kredi için aranan şartların başında gelir. Girişimcilik eğitiminden sonra bu sertifikayı almanız ve zarar gelmeyecek bir şekilde saklamanız şarttır. Daha sonraki zamanlarda bu belge sizlere gerekli olacaktır. Daha sonra istediğiniz iş yerini açmak için sermayeye ihtiyaç duyacaksınız. Çünkü gerekli olan her şeyin ücretini cebinizden karşılamanız gerekecek. KOSGEB size vereceği 50 bin TL’yi anında çıkarmayacaktır. Sizler iş yerinizi açtıktan, gerekli teçhizatı karşıladıktan sonra KOSGEB krediyi sağlayacaktır. Bu sebeple iş yeriniz için gerekli ne varsa almalı ve faturalandırmalısınız. Daha sonra ki iş plan yapmak. İş planınızda, iş yerini neden açtığınız, amacınız ve insanlığa yararı gibi birçok konuyu içinde barındırmalıdır. Yani bu şirketin sebebi nedir sorusu planınıza bakınca hemen belli olmalıdır. Şirketin bilgileri, plan, sertifika ve faturalar sunacağınız dosya da yer almalıdır. Hibe kredisi almak için bu dosyayı yetkililere teslim etmeniz gerekir. Ancak sonuç olumlu olacak diye bir şart yoktur.

Bir önceki yazımız olan KOSGEB Hibe Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır 2020 başlıklı makalemizde devlet hibe kredi başvurusu, hibe kredi ve hibe kredi başvuru formu hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.