Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Kredi Kartı Borcunu Ödeyemeyenlerin En Sık Yaptıkları 10 Hata

09.03.2017
448

Kredi kartları hayatımıza sonradan girerek merkezi haline gelmeyi başardı. Alışverişe karşı olan tutumumuz değişen özelliklerimizin başında yer alıyor. Kredi kartı kullanımı aslında nakit sıkıntısı çektiğimiz dönemlerde acil durumlar için kullanmamız gereken bir seçenek. Ancak biz kredi kartlarını sadece nakit sıkıntısı çektiğimiz zamanlarda kullanmıyor, gereksiz harcamalar da gerçekleştiriyoruz. Bizler bilinçsizce harcama yaparken ekstreler kabardı, borçlar birikti sıkıntı 1 iken 1000 oldu. Evlerde de borç sebebiyle huzur kalmadı.

Kredi Kartı Borcunu Ödeyemeyenlerin En Sık Yaptıkları 10 Hata

Şimdi kredi kartı kullanan tüketicilerin en sık düştüğü 10 hata hakkında bilgi verecek ve fikir sahibi olmanızı sağlayacağız.

Gereksiz Yere Alışveriş Yapmak

Kredi kartı ile yapılan alışverişler bedava değil, önce bu mantığı bir kenara atalım. Gereksiz alışverişlerden kendimizi geri çekemez olduk. Bu durum biriken borçlara sebep olup bizleri kaldıramayacağımız yüklerin altına soktu.

Taksitli Alışveriş Çılgınlığı

Yerine ve zamanına birde yapılacak alışverişe göre taksitli alışveriş oldukça mantıklı hem de avantajlı. Ama yer ve zaman uygunsa. Alalım illa ki öderiz, zaten taksitle alıyoruz gibi bir mantık oldukça yanlış. Taksitli alışveriş gerçekleştirirken bir plan program hazırlamak gerekir. Ayrıca biri bitmeden diğer alışverişi yapmak da yanlış.

Kredi Kartı Borcunun Asgari Ödemesini Yapmak

Asgari ödeme tutarı sadece ödenmesi gereken en az miktar olarak bizlere sunuluyor. Ancak biz bu durumu sürekli kullanıyoruz. Bankalar tüketicinin sadece asgari ödeme yapmasından şikayetçi değil, zaten faize binen bir durumdan bankalar neden şikayetçi olsun. Asgari ödeme yaparak sadece kartımızın sürekli açık kalmasını sürdürüyoruz, bu durumu düzenli olarak gerçekleştirmek yapılan en büyük hatalardan biri.

Yüksek Kredi Kartı Limiti

Elimizdeki kredi kartı mali durumumuzu aşıyorsa o karttan hemen uzaklaşmalıyız. Eğer aylık geliriniz 15000 TL ise 10000 TL’lik bir kart taşımanız ve harcama yapmanız mantık dışıdır. Bütün şartlar altında elinizde bu kadar geniş bir kredi kartı varken borç yapmadan duramaz, çıkmaza düşersiniz.

Borç Planlaması Yapmamak

Kredi kartından alışveriş yaparken sadece kartın ödemesini göz önünde bulundurmamak gerekir. Hane içerisinde bulunan diğer ödemeler de göz önüne alınmalıdır. Plan ve program hazırlanmalı alışverişler de bu doğrultuda ilerlemelidir. Plansız hareket edilen hanelerde bir yerde tıkanıklık oluşur ve borç batağı kaçınılmaz son olur.

Nakit Avans ve Taksitli Nakit Avans Kullanmak

Bankalar tarafından sunulan taksitli avans ve nakit avans seçeneklerine kesinlikle taviz verilmemelidir. Sadece acil durumlarda kullanılması gereken bu imkanlardan en ufak bir ihtiyaçta faydalandığımız için dağ kadar bir faiz yüklemesi ile karşılaşmaktayız.

Son Ödeme Günlerini Geçirmek

Tüketiciler olarak en dikkatsiz davrandığımız hususlardan bir tanesi. Ödemesini geç yaptığımız her borç hem maddi açıdan bizi hem de olumsuz açıdan kredi notumuzu etkileyecektir. Bu nedenle en ufak borcu dahi ihmal etmememiz gerekmektedir.

Kredi Kartı Puan – Para – Vs. gibi Kampanyalarına Aldanmak

Daha fazla alışveriş yapmamız için kurulan tuzaklardan biri de bu yöntemdir. Eğer gerçekten ihtiyaç olan bir konuda bu kampanyalar söz konusu ise faydalanmak karlı olacaktır, ancak sadece kampanya olduğu için alışveriş yapmak pek uygun bir davranış değil.

Hesap Kesim Tarihlerine Dikkat Etmemek

Eğer hesap kesim tarihinden haberdar olursanız ve harcamalarınızı bu yönde gerçekleştirirseniz ödemelerinizi daha düzenli yapabilirsiniz. Tüketicilerin dikkat etmediği konulardan biridir ancak dikkat halinde faydası görülecektir.

Birden Fazla Kredi Kartı Kullanmak

BDDK’dan gelen düzenleme sonucu durum biraz daha normal seyrine dönmüştür. Ancak hala birçok vatandaş birden fazla kredi kartı kullanmaktadır. Kart sayısı arttıkça borç artar. Dikkat!

Bir önceki yazımız olan Odebank Kredi Kartı Başvurusu ve Sonucu Öğrenme başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.