Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Eğitim Kredisi Veren Bankalar (GÜNCEL)

05.09.2018
635

Eğitim Kredisi veren çeşitli kamu bankaları ve özel bankalar bulunmaktadır. Eğitim Kredisi en çok ikametgâh ettikleri şehir dışında lisans ve yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Son yıllarda ise bu eğitimleri alan öğrenci sayısında gözle görünür bir artış yaşandığından eğitim kredisi veren bankaların sayıları da hızla artmıştır. Günümüzde artık, devlet bankalarının hepsi, özel bankaların da bir çoğu eğitim kredisi desteği sağlamaktadır. Bankaların bu eğitim kredisi sayesinde bir çok genç finansal ihtiyaçlarını karşılamaktadır ve finansal anlamda güçlük çekmemektedirler.

Eğitim Kredisi Sağlayan Kamu Bankaları

Eğitim Kredisi Sağlayan Kamu Bankaları, günümüzde toplamda üç tanedir ve bu üç bankanın üçü de eğitim kredi desteği sağlayan kamu bankalarıdır. Ödeme kolaylıkları ve faiz oranları birbirine benzemektedir.

  • Ziraat Bankası,
  • Vakıflar Bankası,
  • Halk Bankası,

Ziraat Eğitim Kredisi

Eğitim kredisinde öğrencilerin en çok başvurduğu banka Ziraat Bankasıdır. Bunun sebebi ise Ziraat Bankasının 36 ay vade ile öğrencilere Kredili Mevduat Hesabı ya da taksitli ödeme şeklinde kredi sunuyor olmasıdır. Ziraat Bankası eğer öğrenci bir işte çalışıyor, ya da düzenli bir geliri var ise öğrenciye birebir kredi imkanı sunmaktadır aksi halde ise krediyi öğrenciye değil öğrencinin velisine vermektedir

Vakıfbank Eğitim Kredisi

Eğitim kredisi veren diğer bir kamu bankası ise Vakıfbank’tır. Vakıfbank eğitim kredisi limiti 40.000lira ve 12 ay vadelidir. Öğrenciler bilmelidir ki Vakıfbank’a kredi için başvuru yapmanın en önemli şartı 18 yaşını aşmış olmak ve tabi ki sunulabilen sürekli bir gelir olmalıdır.

Halkbank Eğitim Kredisi

Çocukların Eğitimi için 48 ay vadeli 50.000 liraya kadar eğitim desteği sağlamaktadır. Sloganları ise ilgi çekici olarak “PARLAK BİR GELECEK İÇİN EĞİTİM KREDİSİ SİZİ BEKLİYOR!”

Eğitim Kredisi Sağlayan Özel Bankalar

Eğitim Kredisi Sağlayan Özel Bankalar, eğitime destek vermek için eğitim kredisi desteği sağlamaktadırlar. Genel olarak hepsi 36 ay vadeli kredi vermekte olup faiz oranları ise birbirlerine çok yakındır.

  • İş Bankası
  • Garanti Bankası,
  • Yapı Kredi Bankası,
  • İş Bankası
  • Ing Bank
  • Odea Bank
  • Deniz Bank

DenizBank Eğitim Kredisi

DenizBank’ı diğer kredi veren kuruluşlardan ayıran özelliklerden en önemlisi; Denizbank öğrencilere 2000 TL ye kadar kefilsiz, evraksız kredi imkânı sağlamasıdır. Böylelikle öğrenciler düşük faiz oranları ile acil ihtiyaçlarını kısa sürede karşılayabilirler.

Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi

Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi, bankalardan farklı olarak Kredi Yurtlar Kurumu tarafından  öğrenim kredisi  verilmektedir. Bu kredi hükümet destekli bir kredidir. Lisans öğrencileri, ön lisans öğrencileri, açık öğretim öğrencileri, ikinci öğretimde okuyan öğrenciler ve vakıf üniversitesinde okuyan  öğrenciler bu krediye başvuru yapabilir.Bu kredinin çıkmasında öncelikli kesim şehit, gazi yakını,anne babası olmayanlar,sosyal güvenlik kurumunda büyüyenlerdir. Her yıl, birçok genç bu krediye başvuru yapmaktadır. Bu kredinin özelliği ise, lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlayan gençlerin eğitimini tamamlamalarına müteakiben 2 sene içinde bu krediyi taksitler halinde ödenmesidir. Okulun uzadığı zamanında mezun olunamadığı durumlarda ise kredi verme işlemi durur ve aldığı kadarı ödenir. İşe girilmediği, askere gidilmesi ve doktora yüksek lisans eğitimine başlanması halinde ise kredinin ödenmesi dilekçe verilerek ertelenebilir. Sağladığı kolaylıklardan, faiz oranlarının düşük olmasından ötürü ise en çok tercih edilen kredi türüdür.Ayrıca bu kredide eğer ödeme tarihinden önce ödeme yapılırsa borçta indirime de gidiliyor.Kredi borçlarının iki durumda da silinmesi olasıdır.Bu durumlar,

  • Hastaneden alınan “çalışması imkânsızdır” raporu ile
  • Vefat edildiği takdirde bütün borçlar silinir.

Bir önceki yazımız olan Vatan Bilgisayar’dan Odeabank İle Telefon Nasıl Alınır? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.