Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

İş Yeri Açmak İsteyenlere Devlet Desteği

14.03.2017
480

İş yeri açmak isteyen ancak destek bulamayan kişilerin imdadına devlet yetişiyor. Devlet, KOSGEB ile iş yeri açmak isteyen kişilere yeterli desteği sağlıyor, girişimci sayılarını arttırıyor. Eğer sizde yeni bir iş yeri açmayı aklınıza koyduysanız devletin verdiği hibe kredileri sayesinde planınızı hayata geçirebilir, kendi iş yerinizin sahibi olabilirsiniz. KOSGEB, girişimcilere faizsiz, geri ödemeli ya da geri ödemesiz kredi seçenekleri sunuyor.

İş Yeri Açmak İsteyenlere Devlet Desteği

İş yeri açmak isteyenler devlet desteği sayesinde hayallerine kavuşabiliyor. Yapmanız gereken tek şey KOSGEB’in istediği gereklilikleri bünyenizde barındırmak. İş yeri açmak isteyen girişimciler en çok bakkal ve market alanında başvuru gerçekleştiriyor. Türkiye’de girişimciler en çok bakkal ve market alanında bir iş yeri sahibi olmak istiyor, bunun içinde soluğu KOSGEB kredilerinde alıyorlar. KOSGEB girişimcilere destek oluyor tabi ama herkese değil. Yani her bakkal açmak isteyene KOSGEB hemen kredi vermiyor. KOSGEB’den kredi alarak bir iş yeri sahibi olmak istiyorsanız barındırmanız gereken birbirinden farklı nitelik mevcut. Bizlerde bu yazımızda, KOSGEB’den kredi alarak iş yeri sahibi olmak istiyorum diyenlerin izlemesi gereken adımlar hakkında bilgi vereceğiz.

Eğer iş yeri sahibi olmak istiyorum bunun için de KOSGEB kredisi alacağım diyorsanız öncelikle elinizde sermaye bulundurmanız gerekmekte. Yani bir sermayeniz olmadan kredi alamazsınız. Bunun sebebi de KOSGEB’in size maddi desteği iş yerinizi açarken değil açtıktan sonra sağlayacak olmasıdır. Sizler bu durumda önce ne yapmak istediğinize karar vermeli, planınızı yapmalı, gerekli sermayeyi bulmalı veya biriktirmelisiniz. Gerekli sermayeyi elde ettikten sonra KOSGEB’E başvuru yapabilirsiniz. Daha sonra KOSGEB tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik eğitimi için başvuru yapmanız gerekir. KOSGEB tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik eğitimi için başvuru yaptıktan sonra düzenli olarak katılmanız sertifika almayı hak etmeniz gerekir. Zaten bir iş yeri açmak için sizlerin İş Yeri Açma belgesine de sahip olmanız gerekmektedir. Bu belgeyi de Mesleki Eğitim Merkezleri arayıcılığı ile elde edebilirsiniz. Sertifikanızı aldınız şimdi iş yeriniz için gerekli teçhizatı almanız diğer taraftan da planınızı yapmanız gerekir. KOSGEB’den kredi almak için sunacağınız başvuru belgelerinizin arasında iş yeri için yaptığınız alışverişin faturası, almaya hak kazandığınız Girişimcilik Sertifikanız ve iş yeri planınız bulunacaktır. Belgelerin arasında en önemlisi iş planınızdır. KOSGEB kurulunda bulunan kişilere sizlere olumlu veya olumsuz cevabı iş yeri planınıza göre vereceklerdir. Bu yüzden hazırlayacağınız plan iş yerinize uygun ve kusursuz olmalı. Hazırlayacağınız raporda her detay bulunmalıdır, müşteri potansiyeline kadar. İş yerinizin gelir giderleri, rakip analizi de talep edilenler arasında olacaktır. KOSGEB sizin hazırlamış olduğunuz raporu ince ayrıntısına kadar inceleyecek hakkınızda gerekli gördüğü cevabı verecektir. Eğer projeniz onaylanırsa geri ödemesiz olan 50 bin TL’lik krediyi ya da geri ödemeli ve faizsiz 100 bin TL’lik krediyi almaya hak kazanabilirsiniz. Eğer alacağınız kredi faizsiz 100 bin TL ise ödemeler 2 yıl sonra başlayacaktır.

Bir önceki yazımız olan KOSGEB Hibe Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır 2020 başlıklı makalemizde devlet hibe kredi başvurusu, hibe kredi ve hibe kredi başvuru formu hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.