X
    Categories: Bankalar

Kart Borcu Sorgulama Dolandırıcılığı

Kredi kartları artık hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girdi. Hali ile bu da kredi kartı dolandırıcılarının iştahını kabartır bir durum almaya başladı. Kredi kartı dolandırıcılığında yeni sisten kredi kartı borç sorgulamada gerçekleşmeye başladı.

Kredi kartı dolandırıcıları için yeni bir hırsızlık şekli olan bu yöntem ile insanlar nasıl kandırılıp paraları ellerinden alınıyor? Kart sahibi kartının borcunu öğrenmek amacıyla arama motoruna aramak istediği kelimeleri girdikten sonra karşısına belki yüzlerce sayfa geliyor. Bu sitelerden sorgulama yapmak istediğiniz zaman sizden tüm kimlik ve kart bilgileriz isteniyor oysaki bunca bilginin istenmesine gerek yok normal şartlarda. Bu konuda herhangi bir bilgisi olmayan bilinçsiz kullanıcı istenen tüm bilgileri veriyor ve zaten dolandırıcılar istediklerini elde etmiş oluyorlar bundan sonrasında kart sahibinin tüm hesapları boşaltılmış limitleri kullanılmış oluyor. Bu tür bazı sitelerde dolandırıcılar sizden ne kadar limitiniz olduğunu bile sorguluyorlar.

Bu dolandırıcılık şekli ile yeni yeni karşılaştığımız için henüz pek de az kişi tarafından öğrenilmiştir. Bu nedenle insanlar daha kolay tuzağa düşmektedir. Her ne kadar şikayette bulunulursa bulunsun engellenen ya da kapanan sayfaların yerine hemen yenisi açılarak dolandırıcılar kaldıkları yerden devam ediyorlar.

Nasıl Bir Önlem Alınmalı?

Aslında en önemli sorudur belki de kredi kartı dolandırıcılarından nasıl korunurum sorusu. Öncelikle size tavsiyemiz kart borçlarınızı ya da kartınız ile ilgili herhangi bir işlemi bankaların size en yakın şubelerinden ya da ATM’lerden yapın. Evet bu eski bir yöntemdir fakat en güvenilir yöntemdir fakat fazlası ile vakit kaybettirir. Eğer hayır bu işler fazlası ile vakit gerektirir ve benim o kadar harcayacak zamanım yok, diyorsanız size önerimiz bu işlemlerinizi sadece bankanızın resmi web adresinden gerçekleştirin.  Tabi ki başka bir alternatif de telefon bankacılığıdır.

Bu konuda karşımıza çıkan bir diğer sorun ise internet üzerinden yapılan alış verişlerde karşımıza çıkıyor. Online alış verişler ya da online ödemeler hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girdi bile artık birçok insan kredi kartının sağladığı kolaylık ile anında pc başında tüm ödemelerini gerçekleştirebiliyor hatta dışarı çıkmadan sadece evinde bilgisayar başında yapacağı birkaç işlem ile rahatça alış verişini yapıyor aldıklarınız da kapınıza kadar geliyor. İşte online olarak yaptığınız tüm bu işlemler sırasında sizlerden yine kredi kartı bilgileriniz isteniyor. Bu konuda ise size tavsiyemiz bu tür online alış veriş sitelerinden alışverişleriniz yaparken güvenilir olmasına dikkat ediniz. Güvenmediğiniz daha önce kullanmadığınız sitelere itibar etmeyiniz.

 

Limiti Düşük Kredi Kartları Kullanın

İnternet üzerinden para akışı ne kadar hızla devam ediyorsa dolandırıcılar da her geçen gün bu hıza ayak uyduruyor emek vererek kazanılan paraları sahtekarlık ile ceplerine atıyorlar. Bu konuda başka bir önlem de küçük limitli kredi kartları olabilir. Eğer online ödeme ya da alış veriş yapmak durumundaysanız bu işlemleriniz için daha küçük limitli kredi kartları tercih edin. Kesin bir çözüm değildir belki lakin herhangi bir dolandırıcılık olayı ile karşı karşıya kaldığınız durumlarda zararlarınızı en aza indirgemiş olursunuz.

Telefon Numaranızı Vermeyin

Oldu ki tüm uyarılara hatta tüm dikkatinize rağmen yine de dolandırıcılıkla karşılaştınız. Hiçbir banka sizden iletişim bilgilerinizi sanal ortamda istemez bu değişiklikleri yapmak için bankaya gitmeniz gerekir. Bu nedenle asla telefon numaranızı vermeyin çünkü kart sorgulama dolandırıcılarının mağdur ettiği kişilerin ifade ettiklerine göre dolandırıcılar sizden telefon numaranızı istiyor ve size bir şifre gönderiyorlar bu şifreyi sisteme girdiğiniz an kartınızdan para çekiliyor.

Kart işlemlerinizi bankanızın resmi web sayfasından yaptığınızdan emin olun.

Bir önceki yazımız olan Evlilik Desteği 50 Bin TL Kredi İmkanı Evlilik Desteği Nasıl Alınır ? başlıklı makalemizde Devletten evlilik kredisi, evlilik desteği ve evlilik kredisi almak hakkında bilgiler verilmektedir.

Finans Krediler:

This website uses cookies.