X

Kazançları İle Yakın Tarihe Damgasını Vuran 5 İş Fikri

İyi bir kazanç elde etmek için basit gibi görünen iş fikirleri bu kişileri milyoner etti. Öyle ki hem basit birer fikir olmaları nedeni ile hem de çok büyük kazanç sağladılar.  Müthiş iş fikirleri olarak tarihe damgasını vuran bu iş fikirlerini sıralayabiliriz.  Hiçbir iş fikri basit diyerek küçümsememek gerektiğini tam anlamı ile kanıtlayan örnekleridir aslında bunlar. Umulmadık iş fikirlerinden en büyük kar sağlamanın mümkün olduğunu gösteren 5 iş fikri şunlar;

  1. FitDeck: Karlar İle Vücut Geliştirmek İsteyen

Bu iş fikri Phil Black tarafından düşünülmüş olan bir iş fikridir. Black fitness eğitmeni ve aynı zamanda eski ordu çalışanıdır. Burada basit olan iş fikri çeşitli vücut geliştirme hareketlerinin üzerinde bulunduğu kartları oluşturmaya aitti. Bu kartlar sayesinde vücut geliştirmek isteyen çok sayıda kişi bu kartlar üzerindeki hareketleri yaparak, vücut geliştirmeye yönelik olan ihtiyaçlarını gidermiş olacaklardı. Bu iş kibri oldukça başarılı bir şekilde tuttu ve karlı işler arasında yerini aldı.  İlk başlarda bu kartların destesi yaklaşık olarak 18 dolara satıldı.  Fikrin sahibi olan Phil Black ise bu iş fikri sayesinde 4,7 milyon dolar servetin sahibi olurken, tarihe damgasını vurmuş olan bu iş fikrinin de sahibi olma özelliğini yakaladı. İhtiyaç doğrultusunda etkili bir tespit ile işe başlandığı zaman oldukça iyi bir kar elde etmek mümkün olabiliyor.

  1. Doggles: Köpeğinize Güneş Gözlüğü Almak İster Misiniz?

Köpekler için güneş gözlüğü yapıp satmanın bir iş fikri olduğunu kime sorsanız mutlaka ‘ ne gerek var, boşuna uğraşma’ gibi bir çok kelime ile karşılaşırsınız.  Fakat bu gayette tutmuş bir iş fikri olarak karşımıza çıkıyor. Hatta artık müthiş iş fikirleri arasında da yerini alıyor.   Ronni Di Lullo tarafından ortaya atılmış olan bu iş fikri, köpeklerin kafa yapısına uygun olan güneş gözlüğü yapıp satmaktı. Bu gözlükler ilk aşama da aksesuar gibi kullanılırken bir süre sonra görme bozukluğu olan köpekler için geliştirildi. Bir dönemde ise köpeklerin gözünü korumak amacıyla ile ABD ordusunun köpeklerinde de kullanıldı.  Kârlı işler her zaman standart ölçülerde iş fikirlerinin sonucu olmayabilir. Bu iş milyondolarlık bir kazanç sağladı.

  1. SantaMail: Noel Baba’dan Posta Geliyor!

Bu işin fikir babası ise Byron Reese,  Alaska’ da kendisine bir posta kutusu yaptırıyor ve bu posta kutusuna Noel Baba ( Santa Claus ) olduğu iddiasında bulunuyor. Hristiyan kültüründe önemli bir yeri olan Noel Baba’ dan çocuklarına mektup gelmesini isteyen aileler tarafından bu posta oldukça fazla kullanılıyor. Çocuklar ise gerçekten Noel Baba’dan mektup aldıklarını düşünerek seviniyorlar. Bu durum aileleri bu postaya ve mektupları daha çok yöneltiyor. Bu iş fikri ile oldukça ciddi miktarda para kazanan Byron Reese bu fikri ile tarihe geçiyor.  En büyük kâr sağlayan iş fikri olarak tarihe geçiyor.

  1. PickyDomains: Yaratıcı Alan Adı Bulana 50 Dolar!

Alan adı bulma noktasında etkili bir şekilde hizmet sunan müthiş bir iş fikri olduğunu söylemek gerekiyor. Kolay hatırlanan ve yaratıcı alan adı bulmak o kadar da kolay bir iş değil.  PickyDomains bunu biliyor ve bu konu üzerinde çalışmaya başlıyor ve en büyük kâr elde ettiğini görülüyor. Bu iş fikri de birçok kişiye oldukça çok para kazanıyor.

  1. Lucky Break Wishbone: Lades kemiği satılır!

İsminden de anlayacağınız üzere hemen herkesin – bu mu tarihe damgasını vuran iş fikri?- dediğinden eminiz. Oldukça çılgın olan bu iş fikri Amerika’ da 2004 yılında sentetik lades kemiği satma modeli üzerine kuruluyor.

Bir önceki yazımız olan Otomatik Ödeme Talimatı Nedir ? Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir ? başlıklı makalemizde Ödeme talimatı nedir, otomatik ödeme ve Otomatik ödeme talimatı hakkında bilgiler verilmektedir.

Finans Krediler:

This website uses cookies.