Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

KOSGEB Girişimcilik Kursu Başvuru Formu 2020 Tıkla İndir

20.01.2020
1.034

KOSGEB Girişimcilik Kursu Başvuru Formu

Girişimcilik kursu KOSGEB, İsmek, İşkur belediyeler, esnaf, ticaret ve sanayi odaları ve benzeri kurumlar tarafından verilen işletme kurmak isteyen veya işletmesi bulunan ama geliştirmek isteyen kişilere ücretsiz olarak verilen bir kurs programıdır.

Girişimcilik Kursuna Başvuru:

Girişimcilik kursu başvuruları E-Devlet ve KOSGEB üzerinden yapılmaktadır. Eğer E-Devlet üzerinden başvuru yapacaksanız girişimcilik kursu son başvuru tarihi kursun başlangıç tarihinde 5 gün önceki tarihtir. Örnek vermek gerekirse eğer kurs 12.10.2018 tarihinde başlıyorsa E-Devlet üzerinden son başvuru tarihi 06.10.2018’dir. KOSGEB 81 ilimizde de girişimcilik eğitimi vermektedir. KOSGEB girişimcilik kursu İstanbul’da dört KOSGEB müdürlüğünde verilmektedir. Bu müdürlükler:

  • KOSGEB İstanbul İkitelli Müdürlüğü
  • KOSGEB İstanbul Anadolu Yakası Müdürlüğü
  • KOSGEB İstanbul Haliç Müdürlüğü
  • KOSGEB İstanbul Boğaziçi Müdürlüğü

Bunlar KOSGEB’in kendi müdürlüklerine bağlı kurslardır. Onun dışında İsmek, İşkur belediyeler, esnaf, ticaret ve sanayi odaları ve benzeri kurumlar tarafından verilen kurslara da başvurabilirsiniz. Eğer girişimcilik kursu İsmek ile eğitim almak istiyorsanız, İsmek’in kendi sitesinden kayıt yaptırarak sekiz haftalık bir kurs eğitimi görerek sertifikanızı alabilirsiniz. İşkur sitesi üzerinden de kurs yerlerini arayarak başvuru yapabilirsiniz. Yazımızın en alt kısımlarında başvuru öncesi KOSGEB girişimcilik kursu başvuru formu indirerek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

KOSGEB Girişimcilik Kursu Başvuru Formu:

Kurs için KOSGEB sitesinden başvuracaksanız öncelikle bir başvuru formu doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formunun E-Devlet üzerinden doldurulması gereken kısımları bulunmaktadır. O kısımlar E-Devlet üzerinden doldurunuz lütfen. Form iki kısımdan oluşmaktadır:

  • Girişimci Bilgileri: Girişimcinin kimlik bilgileri, girişimcinin statüsü (Genç girişimci 18 – 29 yaş, kadın girişimci, engelli girişimci, gazi, şehit yakını ve diğer), iletişim ve eğitim bilgilerinizi giriyorsunuz. Özel durumlarınızı belirtmeyi unutmayınız lütfen.
  • İş Fikri Bilgileri: Burada kısaca aklınızdaki işletme fikrinizi belirtiyorsunuz. İş fikrinin konusunu yazıyorsunuz. Planlanan iş kurma süresini belirtiyorsunuz. İşletmenin kurulacağı yeri yazıp daha önce bu iş fikrine göre bir deneyimini olup olmadığını yazıyorsunuz. Çalışacak kişi sayısını yazıyorsunuz. Ve bu işletmeyi kurmanız için gereken sermaye miktarı ne kadar onu belirtip altına öz sermayenizi yazıyorsunuz.

Bu başvuru formundan sonra bir mülakata çağrılacaksınız. Mülakatı geçme durumunda kursa başlayabilirsiniz. Başvurduğunuz kuruma göre mülakat sistemleri değişebilir.

Kursun Amacı:

Kurs girişimci olmak isteyen 18 yaşından büyük adayların bu konuda gelişmesini sağlar. Bunlardan bazıları: Yaratıcılığın gelişmesi, iş fikri bulma gücü, pazarlama, pazar oranı hakkındaki bilgi, üretim planı, yönetim planı, iş planı, işletme analizi ve sunum hakkındaki ilerlemelerini sağlamaktır. Bu sayede eğitim alan girişimciler işletmelerini yönetimini rahatlıkla yapabilir ve işletmenin pazardaki yeri hakkında değişiklikler yapabilir. KOSGEB bu yüzden kendilerinden destek isteyecek girişimcilerin bu kursu bitirmesini istemektedir. Böylece işletmenin sistemli bir düzene oturmuş olacağını bilebilirler. Ayrıca desteklerinin dönüşünün nasıl olacağını tahmin edebilirler. Onun dışında girişimcilik kursu ücret talep etmemektedir yani ücretsiz eğitim vermektedir. Egitim sistemine geçmeden önce belirtmek istediğimiz bir diğer konu ise alt tarafta bulunan KOSGEB girişimcilik kursu başvuru formu tek tıkla indirebilir ve başvurunuzu en hızlı şekilde yapabilirsiniz.

KOSGEB Girişimcilik Kursu Eğitim Sistemi:

KOSGEB Girişimcilik Kursu’nda eğitim 70 saat sürmektedir. Bu eğitimleri 4 başlığa bölebiliriz. Bunlar:

  1. İş fikri yaratıcılığının gelişmesi, girişimcilik yeteneklerinin çözümlenmesi ve bunlara ait egzersizler (8 saat sürmektedir.)
  2. İş planına ait öğelerin çalışması. Bu öğeler: Yönetim Planı, Üretim Planı, Pazarlama Planı, Pazar Araştırması ve Finansal Plan (18 saat sürmektedir.)
  3. İş planlarına ait atölyeler. Yukarıdaki maddede vermiş olduğumuz iş planı öğelerinin pekiştirilmesini sağlamak amacıyla yapılan çalışmalar. (24 saat sürmektedir.)
  4. İş planı yazımı ve sunum teknikleri. (20 saat sürmektedir.)

Girişimcilik kurslarına başvuru sayısı oldukça fazla olmakla beraber kursa alınan aday sayısı sınırlıdır. Her kurs merkezine göre değişmekle beraber genelde 25 kişi adayı eğitim için aldıkları söylenebilir, KOSGEB’de sayı 30 kişiyi bulabilir. Eğitim süreleri kurs merkezlerine göre değişiklik gösterebilmesi dışında yukarıda bahsetmiş olduğumuz eğitimin %80’ine katılan aday sertifika almaya hak kazanmaktadır. Atölye çalışmaları girişimci adayının eğitim gördüğü alanlardaki teorik bilgileri pratiğe dökmesini sağlar. Eğer KOSGEB desteğine başvuracak olursa da almış olduğu eğitimlerin katkısıyla oluşturulacak bir iş planı ile başvuru yapacaktır. İşkur’a bağlı kurslarda eğitim almak isteyen adaylar için İşkur günlük cep harçlığı vermekle beraber genel sağlık sigortası primini karşılar iş kazası için sigorta yapar. Alt tarafta bulunan KOSGEB girişimcilik kursu başvuru formu tıklayarak kolaylıkla kosgeb üzerinden indirebilirsiniz.

KOSGEB Girişimcilik Başvurusu Formunu Buradan Kolaylıkla İNDİREBİLİRSİNİZ

KOSGEB Girişimcilik Kursu Başvuru Formu

KOSGEB Girişimcilik Kursu Başvuru Formu

Girişimcilik Kursuna Neden Gitmeliyim?

Eğer aklınızda bir işletme kurma fikriniz varsa girişimcilik eğitimi görmeniz sizin için iyi olacaktır. Ayrıca KOSGEB’den destek almak istiyorsanız, 2018 yılının başından bu yana KOSGEB girişimcilik kursu sertifikası zorunluluğu istemektedir. Eğer benzer bir alanla alakalı olan meslek lisesi, meslek yüksekokulu veya daha üst bir eğitim gördüyseniz bu kursa ihtiyacınız olmayacaktır.

İLGİLİ SAYFA : Kosgeb Sertifikası Nedir Ne İşe Yarıyor?

KOSGEB Desteği Nedir?

KOSGEB işletme kurmak isteyen girişimcilere sermayelerinde eksiklik olması durumunda ayardım etmektedir. Bunun için öncelikle bir projeniz olmalı ve o projeyi gerçekleştirmek isteyen kişinin bir girişimcilik kursu sertifikasına olmalıdır. Bir iş planı oluşturmalısınız. Bu iş planında kuracağınız işletme hakkında, girişimci hakkında, varsa ortaklar hakkında, gelir ve gider hakkında, hedefler hakkında, işletmenin geleceği hakkında ve KOSGEB’den istediğiniz destek hakkındaki bilgilerinizi yazarsınız. KOSGEB bu planlarınıza göre sizin desteğe uygun olup olmadığınıza karar verir.

Diğer Kurslar KOSGEB’e bağlı değil mi?

Diğer kurslardaki eğitmenler de KOSGEB eğitiminde geçmiş girişimcilerdir. Yani eğitim olarak hepsi benzer düzeydedirler. Ve hepsinin sertifikaları geçerlidir. Kendinize uygun bir yerde bulduğunuz ve yukarıda belirttiğimiz kurumlardan birine ait olan bir kurstan eğitim almanız yeterli olacaktır.

Bir önceki yazımız olan Kosgeb Danışmanlık Ücretleri 2020 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.