X

Kosgeb Hibe Kredisi ile Besi Çiftliği Kurma

Türk milletinin et yemeyi ne kadar çok sevdiği herkes tarafından bilinen bir gerçek. Et tüketiminin fazla olması, nüfusun giderek artması, insanların ete olan düşkünlüğünün de artması bir yana bu talebe karşılık alt yapının yetersizliği sebebiyle fiyatlar bir hayli yüksek. Bazı dönemlerde özellikle kurban bayramına yakın zamanlarsa hayvan ithalatı yapıldığı da görülüyor. Kurban bayramlarından bir defa pazara canlı hayvanların çıkması diğer taraftan rağbet fazla olduğu için fiyatın artmasını sağlıyor.

Devlette, ülkedeki canlı hayvan sorunsalının farkında. Bu yüzden hayvancılıkla uğraşan kesimin artmasını istiyor. Hayvancılık işine girmek isteyen tüketicilere hibe ve faizsiz kredi desteği sağlanmakta. Devletin bu konuda sunduğu imkanlardan faydalanmak için ise ilgili kurum KOSGEB. Bizde bu işe girmek isteyen tüketiciler için, KOSGEB hibe kredisi ile besi çiftliği kurmak için nelere ihtiyaç duyulmaktadır’ın sorusunu cevaplayacağız.

Besicilik işi ile ilgilenmek isteyenlerin muhatap olacağı kurumun KOSGEB olduğunu yukarıda belirtmiştir. Koyun, keçi, sığır veya kümes hayvancılığı ile ilgilenerek besi işine girmek isteyenler devletin sunduğu imkanlardan faydalanabiliyor. Bu alanlardaki hayvanlarla besicilik işine girebilirsiniz ancak devletten destek alabilmek için ilgilendiğiniz hayvanın cinsi onlar için oldukça önemli. Besicilik alanında işe başlamak için öncelikle KOSGEB’den bilgi almanız sizler için faydalı olacaktır.

Besicilikle ilgilenmek ayrıca devletin sunduğu imkanlardan faydalanmak istiyorum. Ne yapabilirim diyorsanız şimdi bu soruyu cevaplandıralım.

Yapmanız gereken ilk iş KOSGEB’in internet sitesi olan www.kosgeb.gov.tr’ye girerek veri tabanı kaydınızı oluşturmak. Daha sonraki adım ise bu sitede bulunan KOBİ beyannamesini doldurmak. KOSGEB sizler tarafından sunulan formları kontrol ettikten sonra bir problem olmaması durumunda başvuru hakkı tanıyacaktır. Ayrıca KOSGEB tarafından yürütülen uygulamalı olarak devam eden girişimcilik eğitimine katılmanız gerekir ve %80 devam zorunluluğunuz bulunmaktadır. Devam ettiğiniz eğitimlerden sonra KOSGEB, hibelere ve faizsiz kredi desteklerine başvuru yapabilmeniz için size sertifika verecektir. Sertifikanız olmadan başvuru yapamazsınız.

Yukarıda KOSGEB’e nasıl başvuru yapacağınızdan, geçireceğiniz eğitim sürecinden bahsettik. Şimdi, işin biraz daha içine girelim ve şartlardan ve tüketiciye sağladığı imkanlardan bahsedelim. KOSGEB, bünyesinde tüketicilere aletler için 15 bin TL, işletme kurulması için 3 bin TL ve işletme desteği olarak da 12 bin TL’lik bir destek veriyor. Toplamda tüketiciye yapılan destek miktarı 30 bin TL.

Birde şartlara bakacak olursak;

Ayrıca, seçilen hayvanlar içinde sunulan bazı şartlar var. Eğer büyükbaş hayvan besiciliği yapılacaksa; hayvan dişi ise bir kez doğum yapmış olması, Türkvet’e kayıtlı olması, 3 yaşını geçmemiş olması (eğer manda ise 4), cinsinin, alaca ya da hutta brownsiwis-holstein siyah-simenta veya jersey olması gerekiyor.

Eğer seçilen hayvan küçükbaş ise şartlar; eğer kişi zaten bu işi yapıyorsa hayvan sayısını 100’e çıkarması gerek, kişi işe yeni giriyorsa 100 adet hayvan alması gerekiyor. Alınan hayvanların sisteme 3 aylık kaydının yaptırılması, alınacak küçükbaş hayvanların en az 6 aylık olması ve cinsiyetlerinin erkek olması gerekiyor.

Finans Krediler:

This website uses cookies.