Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Kredi Kartı Harcamaları Nasıl Kontrol Altına Alınır

01.12.2016
460

Hepimiz bu toplumsal hayatta yaşarız ve yaşamamızı idame ettirebilmek için çeşitli işlerde çalışırız ve hatta bir iş yapmak iyi bir yaşam için bazen yeterli gelmez ve ikinci bir ek iş arayışına girerler. Dolayısıyla insanlar hayatlarını devam ettirebilmek ve belirli ya da istedikleri standartlarda hayat yaşayabilmek için bir gelir sahibi olmak isterler. Bunun için de giderlerine uygun şekilde gelirlerini organize ederler. Ancak bazı durumlarda gerek ihtiyaçların artmasından kaynaklı gerekse düzensiz ve plansız harcamalar yaparak gelirlerinin giderlerinin altında olmasını sağlarlar. Bu durumlarda ise devreye bankaların sundukları kredi imkanları ya da kredi kartı imkanlarını kullanırlar. Ya da ticaretle uğraşan insanlar için düşündüğümüzde de ticaret de bir nevi parayı çevirme oyunu olduğundan dolayı ticari hayatta var olabilmek ve yeni mal alımı ya da başka bir nedenle kaynak arayışında olduklarından dolayı kredi imkanı ya da kredi kartı imkanını kullanırlar. Ayrıca kredi kartı kullanırken de herhangi bir dikkat ve düzen içinde davranmamaları durumunda borçlar kabardıkça kabarmakta ve bazı durumlarda yeterli satış ya da gelir elde edilememesi durumunda da borçların kapanmasının imkansız hale gelmesi sonucu ortaya çıkabilmektedir.

Kredi Kartı Harcamaları Nasıl Kontrol Altına Alınır

İnsanlar borç kapatmak için hayat standartlarını iyice kısıtlamakta ve mutsuz olmaktadırlar. Dikkat edilmeden yapılan kredi harcamaları hem ticari açıdan insanların ya da şirketlerin ticari durumlarının kötüye gitmesine neden olmakta ve bazı durumlarda da istenmeyen durum olan iflasa kadar gidebilmektedir. Bunun için de kredi kartı harcama kısma ya da alınan kredilerin düzenli ve planlı kar getirecek şekilde ve özellikle de ödenen faizin üstünde kar getirecek şekilde planlanması ve bu şekilde uygulamaya konulması hayati önem taşımaktadır. Bu şekilde yapılmayan durumlarda yine istenmeyen durum olan iflas ya da harcamaların kısıtlanmasına ya da icra gelmesine neden olabilmektedir.

Yukarıda sayılan kötü senaryoların yaşanmaması adına kredi kartı borç küçültme planlamasınn yapılması hayati öneme sahiptir. Yapılması gerekenlerin başında harcamaların düzenlenmesi gelmektedir. Diğer yandan bu düzenlenme yapıldıktan sonra kredi kartlarının sayısının azltılması yoluna gidilebilir. Ancak bu yapılırken de ödenmesi gereken asgari miktarların altına düşülmemesi ve ödeyeceğiniz faizin artmamasına dikkat edilmelidir. Daha sonra borçlar ödendikçe mümkün olduğunca kredi kartıyla yapılan harcamaların kısıtlanması yoluna eğer bu yapılamıyorsa da kredi kartı borçları ödendikçe kredi kartı limitinin azaltılması yoluna gidilmelidir. Aksi takdirde kredi kartıyla yaptığınız harcama değişmediği durumda borcunuz da aynı kalmaya ya da artmaya devam edecektir.

kredi-karti-harcamalari

Hatta durum daha da kötüye gidebilecektir. Yapılması gereken diğer şey de kredi kartıyla mümkün olduğunca tek çekim değil de gelirinizle orantılı olarak taksitli alışveriş yapılması olabilir. Böyle olması durumunda borcunuzun vadesini artırdığınızdan dolayı gelirinize göre bir ödeme planı da hazırlamış sayılırsınız. Sonuç olarak işin özü harcamalara dikkat etmekten geçmektedir. Eğer kredi kartınızın limitini azaltır ancak harcamalarınızı aynı şekilde yapmaya devam ederseniz değişen bir şey olmayacaktır. Önemli olan iyi bir planlama ve detaylı bir şekilde programa bağlı kalarak harcama yapmaktır. Eğer borçlarınızı azaltamıyorsanız daha iyi gelire sahip olmak adına girişimlerde bulunabilirsiniz. Ancak bu da yeni ve bilinmeyen bir iş olması durumunda bazı olumsuzluklar doğurabilecektir. Buna göre de düşünerek hareket etmek size fayda sağlayacaktır. Velhasıl işin özü gelir gider tablosu yaparak ya gelirinizi artırmak ya da giderinizi azaltmak olmalıdır.

Bir önceki yazımız olan Kredi Kartı İle Taksit Bir Fırsat Mıdır? başlıklı makalemizde Kredi Kartı Hileleri, kredi kartı kullanımı ve Kredi kartı taksitlendirme işlem hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.