Kredi Kartı Neden Bloke Olur?
Kredi kartı sorunsallarından bir tanesi de kartların bloke olması. Birçok insandan sohbet arasında ya da kredi kartlarından şikâyetleri konusunda bu cümleyi duyabiliyoruz. Ama kredi kartı neden bloke olur konusu hakkında hiçbir fikrimiz yok. Bizlerde bu yazımızda sizlere kredi kartlarının neden bloke olduğu hakkında bilgi vereceğiz.
Kredi Kartının Bloke Olduğu Haller Nelerdir
Kredi kartları maalesef hayatımızda her zaman iyi bir konuma sahip değil. Her ne kadar iyi bir şekilde kullanım sonucunda bizlere dönüşü iyi olacak olsa da bazen dikkatsizliklerimiz bizi çıkmaza sokabiliyor. Tabi her zaman işler istediğimiz gibi gitmiyor, bilinçsizce yaptığımız alışverişler yine kendi irademize bağlı ancak bazı şartlar altında bizim pek yekimiz olamayabiliyor. Kredi kartlarında yaşadığımız sorunlardan bir tanesi de bloke durumu. Bankalar bazen kartlarımızı bloke edebiliyor, bizler bu durumun sebepleri hakkında pek bir bilgi sahibi değiliz. Bankalar tarafından kredi kartlarımızın hangi sebepler sonucunda bloke edildiğine bir bakalım.
Kredi kartı neden bloke olur sorusunun cevapları;
İnsanlık hali, bazen kredi kartlarımızı koyduğumuz yeri unutuyoruz, kaybediyoruz. Kredi kartını bulamayan tüketici bildiğiniz gibi ilk iş olarak bankanın müşteri hizmetlerini arıyor. Bu durum sonucunda tüketicinin kredi kartı için iptal emri veriliyor yani kart bloke oluyor. Böyle bir durum yaşanırsa tüketici kendi isteği ile geri açtırabilir.
Kredi kartı bloke olunca en bilindik sebep ödenmeyen borçlardır. Tüketici kredi kartı borcuna ödeme yapmazsa kart bloke edilecektir. Yani banka tarafından kullanıma kapatılır. Banka tarafından borç sebebi ile bloke edilen kartların kullanıma geri açılması için kart borcunun tamamının ödenmesi gerekmektedir.
Kredi kartı neden bloke olur sorusu için verilebilecek iki cevaptan bahsettik. Ama kartın bloke edilmesi için var olan sebepler bunlarla sınırlı değil. Yani sadece bu durumlar karşısında kart bloke edilmez. Bildiğiniz gibi her üründe olduğu gibi kredi kartlarında da son kullanma tarihi diye bir durum söz konusu. Yani kredi kartlarının da bir son kullanma tarihi var. Eğer kartınızın son kullanma tarihi geçmişse kartınız banka tarafından bloke edilir. Yani ömrü bitmiş demektir. Bankalar bu durumlarda tüketicilerini zora sokmamak için kartın günü geçmeden yenisini göndermektedir. Ayrıca yeni gelen kart ile tüketiciler hız kesmeden harcamalarına eski kartlarındaki özelliklerle devam edebiliyor.
Yazımızın asıl amacı Kredi kartı neden bloke olur sorusunun yanıtlarını aramaktı. Sonuç olarak gördük ki en yaygın bloke sebebi ödenmeyen kredi kartı borçları. Tüketiciler, özellikle har vurup harman savuran kişiler düşünmeden yaptıkları alışverişlerden sonra borç yığını ile karşılaşıyorlar. Haliyle bütçeyi aşan ödemeler karşısında elden bir şey gelmiyor. Bankalar 3 ay boyunca ödeme yapmayan tüketicilerin kartlarını bloke ediyorlar. Ayrıca kişi hakkında yasal işlemler de başlıyor. Resmi sayılara baktığımızda bu sebepten avukatlık olan birçok tüketici bulunduğunu görmekteyiz.
Bir önceki yazımız olan Kredi Kartı Numarası Nerede Yazıyor ? Kart Numarası Hakkında başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Henüz yorum yapılmamış.