Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

KYK Burs, Yurt ve Öğrenim Kredisi Başvuru İşlemleri

20.11.2016
449

Büyük bir stresle hazırlandığınız YGS ve LYS’nin ardından nihayet istediğiniz üniversiteyi kazanmış ve rahatlamış olabilirsiniz. Ama asıl mesele üniversiteye gittikten sonra başlıyor. Özellikle ailesinin bulunduğu şehrin dışında bir üniversite kazanan öğrenciler için çeşitli ihtiyaçlar doğmaya başlıyor. Bu ihtiyaçların en başında yurt ve para geliyor. Kalacak sıcak ev rahatlığını aratmayacak bir yurt ve öğrencinin her zaman ihtiyacı olan para ister istemez üniversite öğrencilerin en büyük sorunları hakkında. Devlet bu konularda sıkıntı çeken öğrenciler için yurt ve burs hizmeti sunuyor. Yurt ve bursun size çıkması için ailevi durumunuz, kardeş sayınız, okuyan kardeş sayınız, babanızın işi, babanızın varlık ve gayrimenkul durumu oldukça önemli kriterlerden. Bunların azlığı ve yokluğuna göre burs veya yurt çıkabiliyor. KYK burs ve yurt başvurusunu KYK’nın kendi sitesinde yayımlanan tarihleri takip ederek yapabilirsiniz.

Nasıl Başvurulur?

Yurt başvuru işlemi tercihler belli olduktan sonra KYK’nın sitesinde  duyuruluyor. Bu tarihlere bakarak yurt başvuru işleminizi gerçekleştirebiliyorsunuz.  Bu işlem internet üzerinden online olarak yapmanız gerekiyor. E-devlet üzerinden giriş yaparak işleminizi gerçekleştirebiliyorsunuz. İşleminizi gerçekleştirmek için e-devlet şifresine ihtiyaç duyuluyor. Bunu da PTT şubelerinden kolayca temin edebilirsiniz. Başvuru yapıldıktan sonra KYK yine kendi sitesinde  başvuru sonuçlarını yayınlıyor. Hangi yurdun çıktığını görebiliyorsunuz. Daha sonra belirtilen yurda giderek kayıt işlemlerinizi tamamlamanız gerekiyor. Yurda kayıt  olmadan önce ise bankaya KYK yurdu için belirli bir depozito yatırmanız isteniyor.

Öğrenim kredisi ve burs başvurusu da genelde ekimin ilk haftası başlıyor. KYK burs başvurusunu yine internet üzerinden KYK’nın sitesinden takip ederek gerçekleştiriyorsunuz. Burada sizlerin gelir durumunu ölçmeleri için bir kaç ölçekli soru bulunuyor. Anne ve babanızın sağ olup olmadığı, ailenizde yaşayan fert sayısı, okuyan ve okumayan kardeşleriniz, ailenizin gelir durumu, babanızın mesleği ve kişi başına düşen gelir gibi sorular mevcut. Bu soruları cevaplayarak başvurunuzu gerçekleştiriyorsunuz. Bu soruları ölçekleyerek sizin maddi durumunuzu sıralıyorlar. Buna göre bir ölçeklendirme yapılıyor ve ilerleyen tarihlerde burs sonuçları açıklanıyor. Sisteme girerek sonuçları öğrenebilirsiniz. Bursun çıkmadığı durumda ise öğrenim kredisi direk olarak çıkmaktadır.

Öğrenim Kredisi:

Üniversite okuyan ve belirli şartları sağlayan herkes bu krediden alma imkanına sahip. Devlet bankası olan Ziraat Bankası size öğrenci olduğunuz için bir kredi açıyor. Sizin eğitiminiz 4 yıl ise 4 yıl boyunca her ay size o parayı gönderiyor. 2016 senesinin kredi ve burs miktarı 400 TL’ydi. Bu parayı siz mezun olduktan sonra işe geçtiğiniz taktirde ödemeye başlıyorsunuz. KYK ödeme  işlemi   maaşlı bir işe geçtiğiniz de işlemeye başlıyor.

Yurt, Burs ve Öğrenim Kredisi İçin Konulan Koşullar Nelerdir ?

Tabi ki devletin bu imkanlarından faydalanmanız için belirli koşullar da koyulmuş durumda. Devlet önüne gelene burs, yurt veya kredi veremiyor.  Koşullarımızdan ilki T.C vatandaşı olmamız gerekiyor. İkinci şartımız ise lisans veya ön lisans  eğitim kurumlarında öğrenim görmemiz gerekiyor. Burs ve yurt için ayrıca ihtiyaç sahibi olmamız gerekiyor. İhtiyaç sahibi olup olmadığımız da başvuru işleminde gerçekleştirilen ölçeklendirmede  belli oluyor.

kyk öğrenim kredisi başvuru

KYK Yurtlarında Kimler Kalabilir ?

*Örgün öğretimde ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim gören öğrenciler

*Taksirli suçlar hariç sabıka kaydı bulunmayan öğrenciler

* Ailesinin şehrin belediye sınırları dışında ikamet eden öğrenciler

*Süresiz çıkarma cezası almamış öğrenciler

* Sigortalı bir işte çalışmayan öğrenciler

*Toplum içinde kimseyi rahatsız etmeyecek kadar akıl ve ruh sağlığı yerinde olan öğrenciler

* Oturma izinleri bulunan yabancı uyruklu öğrenciler

Bir önceki yazımız olan Otomatik Ödeme Talimatı Nedir ? Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir ? başlıklı makalemizde Ödeme talimatı nedir, otomatik ödeme ve Otomatik ödeme talimatı hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.