Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Para Ve Finans Konusunda Sıkça Sorulan 7 Soru

18.01.2017
393

Paranızı yönetmek için vaktinizi, sabrınızı ve bilginizi etkili bir şekilde kullanmanız gerekir. Uzman olmanıza gerek kalmadan, en iyi kararları ve planları yapmak için bazı soruların cevabına ihtiyaç duyarsınız. Paranızı daha etkili bir şekilde yönetmenize yardımcı olmak için sık sorulan yedi soruyu cevaplandıracağız.

  1. Emeklilik için ne zaman tasarruf etmeliyim

Gençken, emeklilik planları yapmak için çok zamanınız olduğuna inanıyoruz. Emeklilik döneminde istediğiniz geliri elde etmek çok fazla zaman alır. En kısa zamanda mevcut mali bütçenizi düzenlemek için kendinize mümkün olduğunca zaman ayırmalısınız. Aylık gelirinizi hesaplayarak bu gelir üzerinden yatırım yapmayı hedefleyin. Her ay belirli bir bütçeyi gelecek için ayırın. Ayrılan bütçeyi doğru bir yatırım aracında değerlendirin. Paranızın size getireceği faizlerini çok hesaba katmayın. Faiz oranları değişkenlik gösterir. Anapara üzerinden minimum kar payını hesaplayın.

  1. Emeklilik için ne kadar bütçe ayırmalıyım?

Mevcut bütçenize göre emeklilik planınıza koyacağınız maaşınızın yüzdesini ayarlamak gerekir. Bütçeniz değiştikçe, kaydettiğiniz tutar değişebilir. Emeklilik döneminde rahat ve huzurlu bir hayat sürmek için mümkün olduğunca tasarruf etmelisiniz. Emeklilik dönemi öncesinde de harcamalarınız, borçlarınız olduğunu varsayarsak ay içerisinde bir gider tablosu çıkartın. Bu gider tablosunu esas alarak kalan para üzerinden tasarruf yapmayı planlayın.

Para Ve Finans Konusunda Sıkça Sorulan 7 Soru

  1. Bebek sahibi olmanın giderlerini karşılayabilir miyiz?

Yeni aile olanlar çocuk sahibi olmanın finansal açıdan getirileri büyük bir sorun teşkil eder. Çocuk sahibi olmanın finansal açıdan istikrarınızı bozacağı bir gerçektir. Ancak yatırım planınızı sekteye uğratmayın. Bir çocuğun ilk 18 yılında 200.000 TL gideri olması dikkate alınmaya yeter. Çocukların harcamaları için ayrılan bütçe son derece önemlidir. Çocuklarınız için içinde bulunduğunuz zaman diliminde yapmış olduğunuz harcamalar ile gelecekte onun eğitimi, evliliği vb. durumlarda kullanacağınız paralarda oldukça önemlidir. Şuan yapılan harcamalarınızı düzenli hale getirip çocuğunuzun geleceği için tasarruf yapmaya başlamalısınız.

  1. Acil tasarruf fonuna ihtiyacım var mı?

Acil durumlarda kullanılmak üzere bir fonunuz olmalı. Hiçbir şeyin ne zaman gerçekleşeceğini bilemezsiniz. Arabanızın parçalanması uğruna borç almak istemezseniz. İşinizi kaybetmeniz durumunda birikmiş paranız olması sorunu önemli oranda çözer. Ay içerisinde bir takım maddi sorunlar ile karşılaşsanız bile bu sorunlar ufak harcamalar ile karşılanır ancak bir de hesaba katılmayan ciddi maddi kayıplar söz konusudur. Bu maddi kayıplar sizi bir sonraki ay içerisindeki harcamalarınız da ciddi anlamda sıkıntıya düşürecektir. Bu yüzden planlanmamış harcamalar için her ay belirli bir miktar tasarruf etmelisiniz. Bu tasarruflarınız olası acil bir durumda kullanmak için idealdir.

  1. Acil para ne kadar gereklidir?

Günümüzde, yeni bir iş bulmak yaklaşık bir yıl kadar sürebilir. En azından altı aylık giderlerinizi karşılayacak kadar bir paraya ihtiyaç duyarsınız. Bir bütçe belirleyerek acil durumlar için bir fon oluşturmalısınız. Ev kiranızdan tutun, aylık alışverişinize kadar her şey harcamaya girer. Daha önceki dönemlerde yaptığınız harcamaları göz önünde tutarak planlamalarınızı yapabilirsiniz.

  1. Borçlarımı öderken nelere dikkat etmeliyim?

Birçok borcunuz var ve hangisini ödeyeceğiniz konusunda kararsızsanız, sadece özel bir borcunuzu ödemeye odaklanın. Borçlar sizi daha fazla tasarruf yapmaya iteceğinden sizde tasarruf alışkanlığı oluşturacaktır. Tasarruf yapmak yavaş yavaş gerçekleşen bir durumdur ancak acil durumlar için oldukça önem taşımaktadır.

  1. Bireysel kredi nedir?

Bankalarla bulunduğunuz etkileşimlerde bankanın borç ödeme kriterlerini analiz ettiği bir yöntemdir. Zamanında ödenen borçlar yüksek bir not performansı almanızı sağlar. Bireysel kredi ile ilgili bir analiz yaparak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Otomatik Ödeme Talimatı Nedir ? Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir ? başlıklı makalemizde Ödeme talimatı nedir, otomatik ödeme ve Otomatik ödeme talimatı hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.