X
    Categories: Krediler

Acil Nakit Lazım Çekemiyorum (HEMEN KREDİ)

Acil nakit para ihtiyacı olup kredi çekemeyen kişiler tarafından en fazla araştırılan konulardan birisi de nakit ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde nereden temin edecekleridir. Krediler, bankalar tarafından kişilerin ihtiyaçlarını karşılamaları için verilen nakit paralardır. Bankalardan ihtiyaç durumuna göre alınan bu paralar, belirli faiz oranları ve ödeme koşulları ile krediyi alan kişi tarafından geri ödenir. Buna göre ihtiyacı olan kişilerin bankalardan kredi almaları yasal ve uygun bir yöntemdir. Özellikle kredi notu düşük olan ve bankalardan kredi alamayan kişiler nakit para ihtiyaçlarını gidermek için alternatif yollar aramaya başlarlar. Ülkemizde bankalar haricinde BDDK’nın onay vermediği hiçbir kurum ya da kuruluş kredi verme yetkisine sahip değildir. Bu yüzden alacağınız kredilerin kim tarafından verildiğine özellikle dikkat etmeniz gerekir. Yasal yollara başvurmanın haricinde olan diğer tüm yollar, sizi riskli bir duruma düşürebilir. Bu yüzden böyle bir sorunla karşılaşmamak için kredi alacağınız yerlere ve kişilere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Bankanın Haricinde Nakit Para Veren Yerler

Bankanın haricinde nakit para veren yerler, nakit para sıkıntısı yaşayıp fakat bankalardan para çekemeyen kişilere, bazı kişiler ya da firmalar tarafından verilir. Ancak bankalar haricinde başka hiçbir kurumun para verme yetkisinin olmadığı düşünüldüğünde bu durum kredi almak isteyen kişileri tehlike altına sokabilir. Bu tarz vaatler ile internette dolandırılan oldukça fazla kişiler vardır. Ayrıca kişilerin kredi taleplerini karşılayan firmaların ya da şirketlerin yasal bir iş yapıp yapmadıkları da bilinmeyen bir konudur. Hal böyle olunca kredi almak isteyen kişiler kendilerini daha zor bir durumda bıkabilirler. Özellikle kredi vereceğini iddia eden kişilerin, size nasıl bir ödeme şekli sunacağını da bilemezsiniz. Ayrıca verecekleri krediye uygulayacakları faiz oranları da kişilerin inisiyatifine kalmış bir durumdur. Yani size 3 verip sizden 5 isteyebilirler. Özellikle senet karşılığında kredi vereceğini iddia eden firmalar, tefeciler olabilirler. İkna konusunda gayet yetenekli olan bu kişilerin sizi kandırması ve daha büyük bir borcun altına sokması muhtemeldir. O yüzden yasal olmayan hiçbir kurumla para alışverişinin yapılmaması gerekmektedir.

İLGİLİ KONU: Senetle Kredi Veren Şirketler

Senetle Borç Para Veren Yerler Nerelerdir?

Senet vererek borç para almak isteyen kişiler öncelikle yaptıkları işin kendilerini daha zor bir duruma sokup sokmayacağını bilmelidirler. Çünkü genellikle senet alarak borç para veren kişiler tefecilerdir. Sizleri verdikleri kredinin kat kat fazlasını ödemeye mahkûm ederler. Bazı firmalar bu işi yasal olarak yaptıklarını söyleseler de faiz oranlarını kendilerine göre arttırdıkları için ne kadar güvenilmesi gerektiği sorgulanması gereken bir konudur. Ayrıca kişiler, bankalardan aldıkları krediler gibi belirli bir ödeme planına sahip olmazlar. Geri ödeme şartları tamamiyle size senedi veren kişinin ellerindedir. Böyle bir durumda kişiler daha da çıkılmaz bir durumun içine düşerler o yüzden yasal olmayan yolları deneyerek kredi alınması kişilere tavsiye edilmez.

Kuyumculardan Senet Karşılığı Borç Para Alabilir Miyim?

Kuyumculardan senet karşılığı borç para almak isteyen kişilerin öncelikli olarak bilmesi gereken nokta her kuyumcunun böyle bir işlem yapmadığıdır. Böyle bir talepte bulunan kişilerin detaylı bir araştırma yapması gerekir. Üstelik eğer talepte bulunduğunuz kişi sizi tanımıyorsa talebinizi kolayca reddedebilir. O yüzden tanıdığınız bir kuyumcudan senet karşılığı altın alabilir ve aldığınız altınları nakit paraya çevirerek kullanabilirsiniz. Ancak bu durumda kabul ettirdiğiniz kuyumcu ile ödeme şartlarını ve detaylarını mutlaka konuşmanız gerekmektedir. Ayrıca kuyumcunun sizden ne kadar faiz talep ettiği de öğrenilmesi gereken ayrıca önemli bir konudur.

Bir önceki yazımız olan Peşinatsız İkinci El Araba Veren Yerler (GÜNCEL) 2021 başlıklı makalemizde Galeriden Senetle İkinci El Araba, İkinci el taksitli araba satışı ve Peşinatsız taksitle araba veren galeriler hakkında bilgiler verilmektedir.

Finans Krediler:

This website uses cookies.