X
    Categories: Kredi Notu

Findeks Kredi Notunu Yükseltmenin Yolları Nelerdir?

Kredi başvurusunda bulunan kişi bankalar tarafından onay verilmediyse bu sebebin altında kredi notunun düşük olması nedeni bulunmaktadır. Kredi notunun düşük veya yüksek olması alacağınız kredi limitiyle doğru orantılıdır. Böyle olunca kredi çekmek isteyen kişi findeks kredi notunu yükseltmenin yolları nelerdir? diye araştırma içerisine girmektedir. Bunun için öncelikle kredi kartlarınızın borçlarını en aza indirin.

Kredi borcunun tek başına asgarisi ödenmesi yeterli değildir. Bankalar borcunu düzenli bir şekilde ödeyen müşterilerine olumlu baktıkları için kredi notunuzu yükseltmek için bankaya bulunan borcunuzu gününde yatırmaya özen göstermelisiniz. Tek bir ihtiyacınız için birkaç kredi başvurusunda bulunmayın. Kısa zamanda birçok başvuru yapılması bankalar tarafından olumlu bakılmamaktadır. En son olarak indeks üzerinden risk raporu takip sürekli yapılmalıdır.

Findeks kredi notu artık bankalarda hayati önem taşıyor. Hal böyle olunca tüketiciler kendilerini Findeks Kredi notunu yükseltmenin yollarını neler konusunda araştırma yaparken buluyor. Bizde kredi notundan mustarip olan tüketicilere yardımcı olmak maksadıyla bu yazımızda tavsiyeler vereceğiz. Birazdan paylaşacağımız tavsiyeleri sizlerde hayatınızda uygulayarak bir anda olmasa da zamanla kredi notunuzu yükseltebilirsiniz. Kredi notunuzun yükselmesini beklemek sabır işidir, hemen oldu bitti olmaz biraz beklemeniz gerekecektir. Kredi notunda bir anda yüksek bir artış beklemek zaten mantıklı değildir.

Findeks Kredi Notu Yükseltme Yöntemleri

Findeks kredi notu yükseltmenin yolları nedir sorusunu merak eden tüketicilerin bizce öncelikle notun neden düştüğünü bilmesi gerekiyor. Tüketici kredi notunu düşüren hususlar hakkında bilgi sahibi olursa atacağı adımlara da dikkat eder. Kredi notu düşüren kavramlar hakkında bilgi sahibi olan tüketici bu durumların ortadan kalkmadan kredi notunun iyiye seyretmeyeceğini de bilir. Kısacası kredi notunu düşüren kavramları bilmeden bu konulara dikkat etmeden kredi notu yükseltmek hayaldir. Nasıl kırık bardaktan su içilmiyorsa suyun boşa gitmemesi için bardağın onarılması gerekiyorsa kredi notunu düşüren etkenleri de notun yükselmesi için ortadan kaldırmak gerekir.

Şimdi asıl meseleye gelelim ve kredi notunu kötü etkileyen sebeplerden bahsedelim;

Eğer tüketicinin adına elektrik, doğalgaz, su, telefon gibi faturalar kayıtlıysa ve bu faturalar geç ödeniyorsa veya hiç ödenmiyorsa,

Tüketici sürekli kredi talebinde bulunuyorsa,

Kredi kartı ve kredilerin taksitleri verilen zaman zarfında yatırılmıyorsa, geciktiriliyorsa veya hiç ödenmiyorsa,

Şirketlerinde ödemeler gecikmeye giriyorsa,

Ticari ilişkilerde ödemeler geciktiyse yada ilişkiler riskliyse,

Gibi konularda bu durumların yaşanması kredi notunun düşmesine sebep olmaktadır. Saydığımız hususların arasında en çok dikkate alınan krediler ve kredi kartlarıdır. Diğerleri de düşüşü etkiler ancak yüzdesi daha az olacaktır.

Peki,

Findeks Kredi Notunu Yükseltmenin yolları neler ?

şimdi sizlere sunacağımız tavsiyelerle mali hayatınızı bir adım daha öne taşıyacak bankalarda işlerinizi kolaylaştıracaksınız.

Öncelikle işe gecikmeye giren tüm kredilerinizin, kredi kartlarınızın borcunu kapatarak başlayın. Ödemesi gelen kredi borçlarınızı, kart ekstrelerinizi günü gününe ödeyin. Borcu bitenleri kapatın.

Adınıza kayıtlı olan ve borcu ödenmemiş olan faturaları ödeyin.

Şimdi altın kurala gelelim. Tüm fatura, kredi , kredi kartı vs. borçlarınızı ödediniz, şimdi kredili mevduat hesabınıza para yatırımı yapın. Para yatırdıktan sonra, faturalarınız hakkında otomatik ödeme talimatı verin, online alışverişlerde bulunun, Havale EFT işlemleri gerçekleştirin. Yani paranız sürekli hareket halinde olsun. Mümkünse vadeli hesap açın onda para bırakın. Vadeli hesabınıza sürekli para aktarımı yapın.

Kredi kartı isteğinde bulunun yüksek limitli kartlar olmasına gerek yok. Bu kart ile ödemelerinizi zamanında yapın, otomatik ödeme talimatları verin.

Belirttiğimiz bütün önerileri değerlendirin. Gerçekleştirmeye çalışın ancak her şeyin bir an evvel olmasını beklemeyin. Önerilerimize 6  ay gibi bir sürede uyduktan sonra zaten kredi notunuz yükselişe geçecektir.

Bir önceki yazımız olan Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar Hangileridir ? başlıklı makalemizde Banka kredileri için başvuru, en uygun kredi ve Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar hakkında bilgiler verilmektedir.

Finans Krediler:

This website uses cookies.