Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

15 Kuruş Maliyet İle 30 TL Kazandıran Succulent Üretimi

24.05.2020
469

Succulent ( Skulent ) Nedir ?
Succulent  ( Skulent ) Nasıl Üretilir ?
Kış Aylarında Kapalı Alanlarda Skulent üretimi Nasıl Yapılır ?
Succulent ( Skulent ) Ne Kadar Zamanda Büyür ?
Succulent ( Skulent ) Nereye Satılır ?
Bahçede Üretilen Skulentlerin Bakımı Nasıl Yapılır ?

Succulent ( Skulent ) Nedir ?

Skulent sıcak iklime sahip suyun az olduğu bölgelerde üreyebilen bir çiçekli bitkidir. Bazı skuleny cinsleri ile yemek yapmak mümkündür ama çoğu skulentin kendine has bir çiçeği ve görseli vardır. Skulent sıcaklara dayanıklı olduğu gibi susuzluğa da uzun süre dayanabilmektedir. Skulent kışları soğuk iklimlerden korunması gereken soğuklarda dayanıksız olan çiçekli bir bitkidir diyebiliriz. Succulent ile ilgili diğer detayları incelemenizi tavsiye ederiz..

 

Succulent  ( Skulent ) Nasıl Üretilir ?

Skulent üretimi çiçekler arasında en basit üretime sahip olan bitkilerden biridir. Succulent üretmek için bu bitkiye sahip olmalısınız veya tohumdan üretimi seçebilirsiniz. Tavsiyemiz succulent skulent bitkisine sahip olmanızdır. Skulent bitkisinin yapraklarından üretim yapmak mümkündür. Koparacağınız her bir skulent yaprağı toprak üzerine bırakılır ve toprak üzerinde yeniden büyümeye başlar. Her bir yaprak 1 adet skulent üretir çok nadir 2 li ve 3 lü üreme yapmaktadır. Skulent üretmek için en az 16 derece sıcaklığa ihtiyacınız vardır bunun için genellikle üretimler ilk bahar da başlar ve kış ayına  kadar devam eder. Kış aylarında üretim yapmak zordur ama imkansız değildir. Skulent çiçeği güneşi sever sıcakları sever çok fazla su istemez ama haftalık sulaması yapılırsa hızlı büyüme elde eder.

Kış Aylarında Kapalı Alanlarda Skulent üretimi Nasıl Yapılır ?

Kapalı bir depo , güneş almayan bir ev için skulent üretmek zor değildir. Fakat üretim maliyetleriniz değişmektedir. Öncelikle skulent üreteceğiniz odanın sıcaklığı en az 16 derece olmalıdır. Bulunduğu oda güneş görmediğinden dolayı vede kış aylarında zaten yeterli olmayan güneş uv ışınları seviyesinden dolayı ekstra aydınlatma sistemi kurmalısınız. Aydınlatma sistemi bitki ışığı olarak piyasada bulunan gün ışığıdır. Bitkiye ihtiyacı olan uv katkısını sağlamaktadır fakat dikkat etmelisiniz bu ışık bitkinizi tamamen aydınlatabilmelidir. Yani ışığın bitkilere uzak olmaması gerekir. Isı ve ışığı hallettiğinizde yapraktan üretimi gerçekleştirebilirsiniz. Böyle bir ortam sağlandığıda yaz kış farketmeden üretiminizi kesintisiz olarak gerçekleştirebilirsiniz.

 

Succulent ( Skulent ) Ne Kadar Zamanda Büyür ?

Skulent çiçeği yaprak toprağa koyulduğu an itibari ile kendi içerisindeki sıvıyı enerjiyi kullanarak hemen çiçek üretimine başlar. Oldukça hızlıdır. 15 gün sonra koparmış olduğunuz yaprağın kopan kısmında tomurcuk görmeniz mümkündür. Yaklaşık dikiminden 45 gün sonra artık filizlerin büyümüş olduklarını görebilirsiniz. Skulent bitkisi için standart bir boy yoktur geliştikçe ürer ve geliştikçe güzelleşir. Skulent sadece yapraktan değil tohum ile ve kendi haline bırakıldığında da bulunduğu yüzeyi çoğalarak kaplar.En hızlı üreme şekli bitki kendi haline bırakıldığında ve soğuklardan korunduğunda gerçekleşir.

 

Succulent ( Skulent ) Nereye Satılır ?

Kolay üretilmesi yanı sıra merak edilen diğer husus ise satış kısmıdır. Succulent ( skulnet ) leri nereye satabiliriz ? sorusu meydana geliyor. Bu konuda tamamen beceriniz önemlidir. Succulent üretimi kolay ve aslında ucuz olan bir bitkidir. Fakat unutulmaması gereken husus ise skulent bitkisinin pazarlanma şeklidir. Plastik ucuz ve küçük bir saksı içerisinde değersiz görülen skulentler daha alımlı daha lüks saksılarda daha pahalı görülür. Öncelikle üretimi ile uğraştığınız skulent i değerli göstermek için farklı saksı fikirleri üretmelisiniz. Bu fikirlere örnek olması açısından bu video yu izleyebilirsiniz …

Skulent için Pahalı Saksı Yapımı Videosu

Video da belirtilen saksı şart değildir fakat sizin yaratıcılığınız doğrultusunda saksı ne kadar güzel olursa emeğinizin karşılığınıda o denli fazla alırsınız.

Satış alanları heryerdir. Tek bir bölgeye bağlı kalmadan çevrenize etrafınıza her yere hazırlamış olduğunuz bu çalışmaları pazarlamanız mümkündür. Özellikle anneler günü gibi bayram günleri gibi özel zamanlarda sevgililer günü gibi vaz geçilmez hediye haftalarında bu ürünleri piyasaya sürebileceğiniz gibi. İş yerlerine de teker teker ürünlerinizi özel günlerde pazarlayabilirsiniz. Yapacağınız iş çok büyük ve büyük kazançlar planlıyorsanız kendinize bir satış ekibi kurmanızı tavsiye ederiz. Genellikle satışın ve pazarlamanın 100 kişide 10 u ile ticarete döndüğü belirtilmektedir. Yani 100 dükkana girmişseniz bunların 10 tanesinin bu ürünler ile ilgilendikleri belirtilmektedir.

Skulent ile bir günde 9300 TL lik işlem hacmine ulaşan bir kişi video da bu başarıyı anlatıyor..

https://www.youtube.com/watch?v=g5Jgnmt19FE

Bahçede Üretilen Skulentlerin Bakımı Nasıl Yapılır ?

Dış mekanda succulent ( skulnet ) Üretimi Yapılıyorsa dikkat edilmesi gereken hususlardan biri saksıda yetiştiriliyorsa saksıların tamamen su ile dolmamasıdır. Skulnetler drenajı yüksek su tutmayan yumuşak tınlı kumlu toprakları çok severler. Hızlı köklenirler ve büyümeleri için az oranda suya ihtiyaçduyarlar. Saksıların su dolması skulnet bitkilerinin çürümesine sebep olmaktadır.

Diğer faktör ise succulent bitkisinin soğuk rüzgar ve olumsuz hava koşullarından korunmasıdır. Aşırı rüzgarlarda skulnet bitkisi topraktan eğer bu toprak fazla kumlu ise çabuk sökülerek rüzgar tarafından bölgeden uzaklaştırılır.

Kış aylarında mutlaka bu bitkileri kapalı bir alana almalısınız. Succulent ( skulent ) bitkileri göbdelerinde fazla su barındırdıklarından dolayı soğuklarda çabuk donarlar ve çoğu skulnet bitkisi ölümle yüzyüze gelir. Kapalı alanlarda soğuk havanın pek etkisi olmaz çünkü rüzgar ile gelen soğuk hava ölümcüldür ama durağan bir soğukluk bu denli zarar vermemektedir.

Skulent bitkisini üretmiş olduğunuz saksı veya benzeri yerlerde yabancı ot temizliği yapmalısınız. Skulent bitkilerinin güneşi en iyi şekilde almaları sağlanmalıdır. Bu şekilde skulentleriniz hem daha hızlı büyüyecektir hemde kontrolsüz bir biçimde kendi kendine çoğalmaya başlayacaktır.

Bir önceki yazımız olan Youtube Para Kazanma , Youtube Nasıl Para Kazanılır ? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.