Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Özel Sağlık Sigortası Diş Tedavisini Karşılıyor Mu

24.07.2018
1.357

Diş sağlığına önem göstermek pek çok sorunun yaşanmasını engelleyebilir. Diş sorunları bu konuda özel hizmet veren muayenehaneler veya diş hastanelerinde çözüme kavuşur. Bu aşamada özel sağlık sigortası diş tedavilerini karşılıyor mu sorusu akıllara gelir. Diş tedavileri genel olarak bakıldığı zaman özel sağlık sigortaları tarafından karşılanmaz. Diş sağlığına özen gösterenler sigorta paketlerinin içine diş tedavilerini de ekleterek yüksek masraflardan korunabilirler.

Diş Tedavilerini Kapsayan Sigorta Poliçeleri Hangi Riskleri Güvence Altına Alır?

Özel sağlık poliçeleri içinde diş tedavi masraflarının da karşılanmasını isteyenler ek teminatlar satın alarak ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Özel sağlık sigortası poliçeleri bu alanda hizmet veren kurumların belirledikleri çerçeveler içerisinde kullanılabilir. Poliçenin oluşturulması aşamasında diş tedavileri hakkında detaylı bilgi almak için acentelerle iletişim kurulabilir.

Diş tedavilerini karşılayan poliçelerin güvence altına aldıkları riskler arasında;

-Diş çekim hizmetleri,

-Doktor muayene,

-Röntgen,

-Dolgu,

-Kanal tedavisi,

-Diş taşı temizliği ve

-Diş eti rahatsızlıkları sayılabilir.

Bu güvenceler seçilen paketin türüne göre değişiklik gösterebilir. Diş beyazlatma işlemleri rutin bir sağlık sorunu olmaktan ziyade estetik bir tercih olduğu için poliçeye ilave teminat ödenerek kapsam dahilinde kullanılabilir.

Diş Tedavilerini Karşılayan Sigortalar Hangileridir?

Müşteriler özel sağlık sigortası yaptırmak istedikleri kurumdan konu hakkında bilgi alabilirler. Standart poliçeler genel olarak değerlendirildiğinde diş tedavilerini kapsamamakla birlikte bu durum kurumdan kuruma değişiklik gösterebilir. Buna karşılık diş tedavi teminatları poliçe tipine göre ekstra teminat olarak da alınabilir. Alınan teminat kapsamında hangi diş tedavilerinin kapsam içinde değerlendirileceği poliçede mutlaka belirtilmelidir.

Her türlü sağlık sorununda olduğu gibi, diş tedavilerinde de sigorta poliçesi kapsamında hizmet alınabilmesi için, yaşanan rahatsızlığın poliçe düzenlenme tarihinden sonra gerçekleşmiş olması gerekir. Daha önceden oluşmuş rahatsızlıklar için sonradan yapılan özel sağlık sigortaları ile ödeme alınamaz.

Diş Sağlığı Planında Prim Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Diş tedavisini özel sigorta karşılar mı? Ülkemizde giderek yaygın bir kullanıma sahip olan özel sağlık sigortaları müşteri taleplerine uygun olarak hizmet politikalarını da düzenli olarak yeniler. Özel sağlık sigortası yaptırmak isteyen müşterilerin aklına ilk olarak kapsam dışı tutulan alanlar gelir. Bunlar arasında diş tedavileri ve psikolojik sorunlar genel olarak poliçe güvencesi dışında tutulur.

Kapsam içinde kalan diş tedavilerinin primleri hesaplanırken yapılan masrafların yüzde kaçını hastanın ve kaçını da kurumun karşılayacağı merak konusudur. Limitsiz poliçelerle, %80-%20 dağılımlı poliçeler arasında doğal olarak maliyet farklılıkları da oluşacaktır. Diş tedavisinin güvence altına alındığı poliçelerde ödenecek tutarın yukarı doğru tırmanacağı giz önünde tutulmalıdır. Yine de hastalar ödeyecekleri prim tutarıyla karşılaşacakları risk masrafını gözden geçirerek doğru karar verebilirler.

Türk halkının %80’ine yakın bir kısmının diş sağlığını ihmal ettiği düşünüldüğü zaman poliçede diş teminatı gösteren özel sağlık sigortası yapan şirketlerin fark yakalaması da mümkün olacaktır. Poliçe kapsamına göre; diş çekimi, dolgu tedavisi, sinir koruma tedavisi, derin çürük tedavisi ve farklı riskler güvence altına alınabilir.

Sağlık Sigortaları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Anlaşmalı sağlık kuruluşlarında kadrolu olmayan diş hekimlerinin yaptığı işlemler; hemen her üründe ve kurumda kadrolu olmayan hekimler tarafından yapılacak tetkik ve tedavilerde ödenecek ücret, kurumun ilgili sağlık kuruluşuyla yaptığı sözleşme kapsamında belirlenir. Ücretin artan kısmı ise sigortalı tarafından ödenir. Anlaşmalı kurumlarda kadrolu olan doktorlar haricinde tercih kullanan hastaların talep edilen ücret ve kadrolu hekim ücreti arasındaki farkı önceden bilmesi gerekir. Kişiye özel olarak düzenlenen sağlık poliçelerinde diş tedavisi özel mi yoksa poliçeye dahil mi sorusunun cevabı da doktora gitmeden önce mutlaka öğrenilmelidir.

Anlaşmalı olmayan sağlık kuruluşlarında hekimlerin yaptığı işlemler; anlaşmalı olmayan sağlık kuruluşlarında veya diş hekimi muayenehanesinde yapılan tedaviler ve tanıya yönelik olarak istenen tetkikler için ödenecek ücret, Türk Tabipler Birliği Asgari Ücret Tarifesinde belirtilen tutar kadardır. Bu nedenle poliçe sahiplerinin anlaşmalı olmayan sağlık kuruluşlarında yaptıracakları tedavilerden önce limitler hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir.

Yurt dışında yapılan tedaviler; sadece poliçelerinde yurt dışı tedavi teminatı olan müşteriler için kapsam dahiline alınır.

Anlaşmalı kurum indirimi; sadece yatarak tedavi giderlerini kapsayan poliçe sahiplerinin anlaşmalı sağlık kuruluşlarında görecekleri ayakta tedavi giderleri genel olarak indirimli fiyatlar üzerinden hesaplanır. Bu uygulamaya diş tedavilerinin dahil olup olmadığı sigorta yaptırılırken mutlaka öğrenilmesi gereken bir detay olarak dikkat çeker.

Trafik kazası sonucu diş tedavisi giderleri; bu risk sadece poliçesinde trafik kazası sonucu diş tedavisi teminatı olan sigortalılar için kullanılır.

Özel şartlardan da anlaşılacağı gibi özel sağlık sigortası yaptırmak veya yenilemek isteyen kişilerin ihtiyaçlarını doğru belirlemesi ve bu ihtiyaçları en ideal seviyede karşılayabilecek bir poliçe ve kurumu seçmesi son derece önemlidir. Yaşan bağlı olarak değişen ve artan risklerin sağlık sigortası kapsamında kontrol altına alınması doğal olarak kişilerin kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olur. Ülkemizde her yıl sayısı artan özel sağlık sigortası poliçeleri kişisel ihtiyaçlara özel olarak düzenlenebilir.

Bir önceki yazımız olan Konut Deprem Sigortası Zorunlu Mudur 2020 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.