Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

2018 Girişim Tavsiyeleri

16.12.2016
424

Her yıl girişimcilerin trendleri az da olsa değişir. Ancak tek bir amaç vardır: yüksek gelir elde etmek. Bu konuda dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Sermayenin ne kadar olduğundan tutun da, gireceğiniz iş üzerindeki uzmanlığınıza kadar dikkat edilmesi gereken konular, işin başarısını birebir etkilemektedir.

Peki nasıl yüksek gelir elde edilir? Eski mantıkla bakarsak ‘az maliyet, çok kâr’ anlayışı bir yatırım için altın değerindedir. Ancak günümüzde buna bir soru daha ekliyoruz: Önümüzdeki yılın trendi ne olacak? Tüketicinin talepleri ne tarafa doğru kayacak? Bu nedenle 2017 yılında en çok rağbet görecek girişimcilik alanlarını sizler için derliyoruz:

2018 Girişim Tavsiyeleri

  • Mobil uygulamalar tasarlayın.

2017 yılına geldik. Birkaç yıl öncesine nazaran bir çok ihtiyacımız ve talebimiz değişti. Özellikle teknoloji devrinde yaşadığımız düşünülürse, bu alana yönelmenizle birlikte geleceğe dönük bir yatırım yapabilirsiniz. Akıllı telefonlar mini birer bilgisayara dönüşünce, evdeki bilgisayarlarımızın modası geçmiş oldu. Artık çocuklardan başlayıp yaşlılara kadar herkes elindeki akıllı telefonlarla yaşamaya başladı. Bu akıllı telefonlarımızda işimizi kolaylaştıran ve fayda sağladığımız birçok uygulama mevcut olmasına rağmen, hala yeni bir pazar sayılabilir. Yepyeni uygulama ve mobil programlara ihtiyaç da artacak gibi duruyor. Ayrıca bunun için bilgisayar mühendisi olmanız ya da kodlama bilmeniz gerekmiyor. Artık bu bilgilere gerek kalmadan da internette uygulama yapabileceğiniz yöntemler mevcut.Bu yatırım fikri ile tematik uygulamalarla belirli kitlelere ulaşmak da çok kolay. Örneğin spor temalı bir uygulama ile mobil dünyasında gezen tüm sporseverlere ulaşabilirsiniz.

girisim-yapmak

  • Kahvenin cazibesi artarak devam ediyor.

Yıllardır hayatımızın bir parçası olan kafeteryalar, son yıllarda yerini tamamen kahve temalı cafelere bırakmış durumda. Kahve barı ya da coffee shop açmak, hala çok kazandıran yöntemler arasında. Günümüzde çalışan, öğrenci, işçi, memur demeden, her kesime hitap eden bu pazar; yükselen trendini koruyor. Çevremizde bu yolda kurumsallaşmış bir çok firmanın, her geçen gün sayısını artırdığı bayiliklerini görmemiz mümkün. Guetamala, Kenya kahvelerinin, baristaların hayatımıza her geçen gün daha çok girdiği yadsınamaz bir gerçek. Ayrıca sermayesinin fazla olmaması, bu iş için riski düşüren en büyük etken. Bunun için o kulvarda başarıyı yakalamış bir firmanın bayiliğini alarak bu işe girebilir ya da enine boyuna düşünüp tasarlayarak kendi markanızı yaratabilirsiniz.

  • Organik gıda ve bal tüm dünyada kazandırıyor.

Son yıllarda hormonlu yiyecekler, GDO’lu mısırlar derken herkes organik yiyeceklerin peşine düşmüş durumda. Domatesten salatalığa kadar birçok sebze ve meyve, pazarlarda organik olarak aranıyor. Dolayısıyla bu durum, yeni nesil tarımda, organik üretim yapanları bir adım öne çıkarıyor. Özellikle de son yıllarda basında sıkça rastladığımız sahte bal haberleri, tüketiciyi bal konusunda hassaslaştırmaya ve iyi bal yemek için daha çok ödemeye razı olmaya itiyor. Böylesine sahtekârlığı  bol bir pazarda, organik bal üretmek ciddi şekilde para kazandırıyor. Dünya’da bal yetiştirmek için en uygun ülkelerden biri olan ülkemizde bu işe yatırım yapmak epey akıllıca bir seçim.

  • Doğum Fotoğrafçılığı yükselişte.

Düğün fotoğrafçılarını herkes bilir. Yıllardır bu işi yapan, mevsimsel yoğunlukla çalışıp iyi paralar kazanan insanları duymuşsunuzdur. Ancak son yıllarda yükselen trend, doğum fotoğrafçılarını da hayatımıza soktu. 2000’lerin başında doğum fotoğraflarını profesyonel bir fotoğrafçıya çektirmek biraz lüks ve aşırı olarak görülse de, bu algı zamanla kırıldı ve herkesin kullanabildiği bir durum haline geldi. Doğum esnasında fotoğraf çekmek için neredeyse her hastanenin artık anlaşmalı bir fotoğrafçısı mevcut.  Eğer fotoğrafçılığı da seviyorsanız kaçırılmayacak bir yatırım olabilir.

Bir önceki yazımız olan Otomatik Ödeme Talimatı Nedir ? Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir ? başlıklı makalemizde Ödeme talimatı nedir, otomatik ödeme ve Otomatik ödeme talimatı hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.