Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

2019-2020 Mama Ve Bez Yardımı Başvurusu Ve Şartları

01.10.2019
439

2019-2020 mama, bez yardımı müracaatı ve koşulları, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiştir. Devlet maddi olarak sıkıntı yaşayan ailelere, mama ve bez yardımı sağlamaktadır. Bu yardım ile ailelerin mama ve bez alımına yönelik masrafları karşılanmaktadır. Mama ve bez yardımı için ailelere her ay 255 tl verilmektedir. Devlet desteğinden yararlanmak için bebeğin yeni doğmuş olması gerekmektedir. Yeni doğan bebeğe kimlik çıkarılmış olmalıdır. Başvuru sırasında bebeğin doğum belgesi ve kimlik bilgileri istenmektedir. Ailenin maddi durumunun mama ve bez alımına yeterli olmaması gerekmektedir. Maddi durumu iyi olan ailelere, mama ve bez yardımı yapılmamaktadır. Başvurular Sosyal Güvenlik Kurumu kanalınca kabul edilmektedir. Başvuru için izlenecek yol ve gerekli evraklar, alt başlıklar içerisinden öğrenilebilmektedir.

Mama Ve Bez Yardımı Başvurusunu Kimler Yapabilir?

Mama ve bez yardımı başvurusu yapacaklar, yeni doğan bir bebeğe sahip olmalıdır. Maddi olarak durumu iyi olmayan aileler, Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuru yapabilirler. Başvurusu kabul edilen ailelere, aylık 255 tl yardım yapılmaktadır. Başvuru yapacak kişiler, şu özelliklere sahip olmalıdır:

  • Maddi olarak sıkıntı yaşıyor olunmalıdır.
  • Yeni doğmuş bir bebeğe sahip olunmalıdır.
  • Sahip olunan bebek TC vatandaşı olmalıdır.
  • Ebeveynler TC vatandaşı olmalıdır.

Bu özelliklerin sağlanması ile mama ve bez yardımı alınabilmektedir. Mama ve bez yardımı başvurusu sırasında, evraklar eksizsiz şekilde teslim edilmelidir. Mama ve bez yardımı almak için Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile başvuru formu doldurulmalıdır. Başvurusu kabul olan ailelere, aylık 255 tl devlet desteği verilmektedir. Başvuru için izlenmesi gereken aşamalar ve talep edilen evraklar, alt başlıklardan öğrenilebilmektedir.

Mama Ve Bez Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Mama ve bez yardımı müracaatı koşulları, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafınca belirlenmiştir. Başvuru yapacak ailelerin, bez ve mama alımı için maddi durumlarının yetersiz olduğu kanıtlanmalıdır. Mama ve bez yardımı başvurusu için şartlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Annenin yeni doğum yapmış olması gerekmektedir.
  • Doğumun yeni yapılmış olduğu, doğum belgesi ile kanıtlanmalıdır.
  • Ailenin maddi durumu mama ve bez alımına yetersiz olmalıdır.
  • Aile Türkiye’de ikamet etmelidir ve Türk vatandaşı olmalıdır.
  • Sosyal Güvenlik Kurumu aracılığı ile başvuru formu doldurulmalıdır.
  • Kurumun talep ettiği evraklar temin edilmelidir.

Bu şartların sağlanması ile Mama ve bez yardımı başvurusu kabul edilmektedir. Başvurusu sonuçları, en geç 15 gün içerisinde açıklanmaktadır. Başvuru sonuçları, Sosyal Güvenlik Kurumundan takip edilebilmektedir. 15 gün sonra olumlu sonuç alanlar, mama ve bez yardımı koşullarından faydalanmaktadır. Mama ve bez alımı için yardım, 255 tl olarak yapılmaktadır. Paranın her ay çekimi ise PTT şubelerinden sağlanmaktadır.

Mama Ve Bez Yardımı Parası Ne Kadardır?

Mama ve bez yardımı para miktarı 255 tl olarak belirlenmiştir. Bu parasal yardımdan bez ve mama alımı yapamayan aileler yararlanmaktadır. Başvurular, Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılmaktadır. Başvurular 15 gün içerisinde cevaplanmaktadır. Kurum kanalı ile mama ve bez yardımı başvuru formu doldurulmaktadır. Başvurusu onaylana kişiler, her ay PTT şubelerinden 255 tl çekmektedir. Bu yardım sayesinde, yeni doğan bebeklerin mama ve bez ihtiyaçları giderilmektedir. Parasal tutarın alınabilmesi için ikinci başlık altında yer alan, kişisel koşuların sağlanması gerekmektedir. Devlet maddi durumu iyi olan ailelere, mama ve bez yardımı yamamaktadır. Bu yardım, maddi olarak kötü durumda olan ailelere yöneliktir. Başvuru için izlenecek aşamalar ve başvuru evrakları alt başlıklardan öğrenilebilmektedir.

Mama Ve Bez Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Mama ve bez yardımı müracaatı, Sosyal Güvenlik Kurumuna yapılmaktadır. Kuruma gidilip mama ve bez yardımı talebinde bulunulmalıdır. Talebi onaylanan aileler, her ay 255 tl yardım almaktadır. Başvuru için izlenmesi gereken adımlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • En yakın Sosyal Güvenlik Kurumuna gidilmelidir.
  • Mama ve bez yardımı için başvuru formu doldurulmalıdır.
  • Forma ek olarak, talep edilen evraklar verilmelidir.
  • Forma imza atılmalıdır.

Bu işlemler ile başvuru tamamlanmaktadır. Başvuru sırasından istenilen evraklar, aileye ilişkin bilgilerin incelenmesini sağlamaktadır. Devlet yardımı sadece, maddi açıdan zorluk çeken ailelere verilmektedir. Mama ve bez yardımı, yeni doğmuş bebekler için yapılmaktadır. Evraklar ile bebeğin yeni doğmuş olduğu kanıtlanmalıdır. Başvurusu onaylanan kişiler, PTT şubeleri aracılığı ile her ay yardım almaktadır. Başvuru sırasında sunulması gereken evraklar, alt başlık içerisinden öğrenilebilmektedir.

Mama Ve Bez Yardımı Başvurusu Evrakları

Mama ve bez yardımı müracaatı belgeleri, Sosyal Güvenlik Kurumuna teslim edilmelidir. Evrakların tam ve eksizsiz teslimi sağlanmalıdır. Belgeler sayesinde, bebeğin yeni doğduğu kuruma iletilmektedir. Başvuru sırasında talep edilen belgeler, şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Bebeğin doğum belgesi,
  • Anne ve babanın nüfus cüzdanı
  • Bebeğin nüfus cüzdanı

Bu belgelerin teslimi ile başvuru tamamlanmaktadır. Belgeler, üst başlık içerisinde anlatılan, başvuru aşamasında teslim edilmelidir. Belgeler yasal mevzuata uygun olmalıdır. Bebek doğduktan sonra, kimlik çıkarma işlemi gerçekleştirilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik bilgilerine sahip olan bebekler için mama ve bez yardımı yapılabilmektedir. Başvurunun yapılabilmesi için doğum belgesi ve kimlik bilgileri gerekmektedir. Başvuruları kabul olan kişiler, maddi olarak mama ve bez alımı sağlayamayan ailelerdir. Maddi durumu yeterli olmayan anne ve babalar, bez ve mama alımı için her ay 255 tl yardım almaktadır. Bu yardımın alınması ise PTT şubeleri tarafından sağlanmaktadır. Her ay PTT şubelerine gidilerek, parasal yardımın şubeden çekilmesi sağlanabilmektedir.

Bir önceki yazımız olan Youtube Para Kazanma , Youtube Nasıl Para Kazanılır ? başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.