Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Borca Girmeden Önce Düşünmeniz Gerekenler

23.11.2016
441

Günümüz koşullarında ve bu derece pahalı yaşam şartları arasında borçsuz birey neredeyse yoktur denilebilir. Elbette ki hiç borçsuz yaşamlarını sürdüren bireyler çok şanslı insanlardır ancak geriye kalan çoğu bireyin az bir miktarda olsa illa ki borcu bulunmaktadır. Borçlu olmak eğer doğru yönetiliyorsa çokta tehlike arz eden bir durum değildir. Ancak bireylerin kendilerini borçlandırma konusunda dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu noktalar doğrultusunda hareket edildiğinde borçları doğru yönetmek ve kısa sürede kurtulmak mümkündür.

BORCA İHTİYACINIZ OLUP OLMADIĞINA KARAR VERİN

Borç konusunda dikkat etmeniz gereken ilk nokta, gerçekten borca ihtiyacınız olup olmadığı ile alakalıdır. Borç almanız gerekiyorsa ve eğer bu bir zorunlu ihtiyaç haline gelmişse, bir süreliğine borç kullanmanız kaçınılmazdır. Ancak borcu keyfi harcamalarınız adına ya da fuzuli bir alışveriş için kullanıyorsanız size ve bütçenize büyük zararları var demektir. Sonuç olarak hayati bir durumla ilgili bütçeniz el vermiyorsa ve borç almanız gerekiyorsa elbette ki bu bir zorunluluktur. Ancak günümüzde çoğu birey bayram tatiline gitmek ya da tamamen kendisine alışveriş yapmak amacıyla borç kullanmaktadır. Bu da ay sonunda bireylerin bütçe açığı yaşamalarına ya da giderlerinin artmasına sebep olabilmektedir. Borçsuz olmak büreyler adına en külfetsiz durum olarak bilinmektedir.

BÜTÇENİZE UYGUN MİKTARDA BORÇ ALIN

Borç alırken yaptığımız en büyük hatalardan bir tanesi tüm bireyler olarak, bütçemizin çok çok üstündeki miktarlarda borç almaktır. Gelirimizin kat kat üstünde alınan borçlar zamanla ödeme zorluğu oluşturmakta ve borçların artarak çoğalmasına neden olmaktadır. Bütçemiz doğrultusunda alınan borç bir düzene konulduğunda sistemli bir şekilde ödenerek daha kolay kurtulunmaktadır. Zorunlu olmadıkça borç almak ya da taksitli borç oluşturmak elbette ki doğru bir yaklaşım değildir. Ancak illa ki borç alınması gerekiyorsa almadan önce iyice düşünülmeli,  ödeme planı oluşturulmalı ve gelirler doğrultusunda hareket edilmelidir. Bireylerin tamamı düzenli borçlar alıp bunları ödedikleri takdirde borç denen kavram korkutucu bir kavram olmaktan çıkacaktır.

BORCUNUZU GELİRİNİZ DOĞRULTUSUNDA ÖDEYEBİLECEĞİNİZDEN EMİN OLUN

Borcun bütçeye uygun alınması gerektiği üzerinde durduk. Bu doğrultuda bütçeye uygun olarak alınan borçlar her ay düzenli bir ödeme planı oluşturularak ödenirse bireyler için külfet olmaktan çıkabilmektedir. Borçlar alınırken keyifli ancak iş ödemeye geldiğinde sanki ekstra bir para ödüyormuşcasına bireyleri rahatsız eden paralardır. Bunu eğlenceye dönüştürmek ve borç öderken bütçe yönetimi sağlamak ise yine kişilerin elindedir. Borcun süresi boyunca bir ödeme planı oluşturmak ve bu plandan şaşmadan aylık olarak hareket etmek daha stressiz ve daha eğlenceli bir yöntemdir. Alınan borç dahilinde bir plan oluşturulmazsa eğer birey borcu bölük pörçük ödeyecekler bu da borcun süresini ya uzatacak ya da bütçede açıklar çıkaracaktır. Borçlu olmamak adına söylenen adımlara dikkatle uymak gerekmektedir.

DOĞRU KURUM VE KURULUŞLARDAN BORÇ ALIN

Borç alırken en önemli diğer bir nokta doğru kişi ya da kurumdan borç almaktan geçmektedir. Birey eğer ödeyebilirim gerekçesi ile güvenilmez kurum ya da kişilerden borç alırsa ve ödemekte zorlanırsa büyük sorunlar ortaya çıkabilmekte hatta durum ölümle bile sonuçlanabilmektedir. Borç alırken eğer bir bankadan borç alınıyor ise faiz oranlarına ve ne kadar miktar geri ödeneceğine dikkat edilmelidir. Çok sıkışan ve paraya ihtiyacı olan bireyler bankalardan kredi çekmekte ancak faiz oranlarına dikkat etmemektedirler. Bu durumda ise borçları geri öderken faiz oranlarının yüksek olması nedeni ile neredeyse iki katı para ödemek zorunda kalabilmektedirler. Doğru zamanda en az kayıpla ve doğru kuruluşlardan borç almak konunun en önemli püf noktasıdır.

Bir önceki yazımız olan Otomatik Ödeme Talimatı Nedir ? Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir ? başlıklı makalemizde Ödeme talimatı nedir, otomatik ödeme ve Otomatik ödeme talimatı hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.