Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Doğru Alışveriş İçin Dikkat Edilmesi Gereken 8 Önemli Nokta

23.12.2016
410

Alışveriş yapmak, özellikle kadınların en sevdiği hobileri arasında yer almaktadır. Saatlerce mağaza mağaza dolaşıp, ellerini poşetler ile doldurmak kadınlar için aslından bir yenilenme dönemi gibidir. Bütün streslerini atıp, hiçbir sorunu kafalarına takmadıkları ender anlardan biridir. Erkekler ise kadınlara kıyasla daha az dolaşmayı tercih ederler. Ancak erkekler bazen bu kısa gezinti sırasında kadınlardan daha fazla para harcayabilirler. Peki, alışveriş yapmanın belirli kuralları var mıdır? Hayır dediğinizi duyar gibiyiz ancak vardır. Bunun en büyük kanıtı da ay sonunda gelen ekstrelere ve faturalara inanamamanızdır. Bu sorunları ortadan kaldırmak için her zaman aklınızda bulunması gereken, doğru alışveriş için dikkat edilmesi gereken 8 önemli nokta vardır.

1. Alışverişe Çıkmadan Alacaklarınızı Yazın

Öncelikli kural, alışverişe çıkmadan önce eksiklerinizi ve ihtiyaçlarınızı kafanızda belirleyip, unutmamak için not almaktır. Aksi takdirde ne alacağınızı bilmemeniz durumunda, mağaza mağaza gezip, gözünüze her çarpan parçayı alabilme ihtimaliniz olacaktır. Çözüm odaklı çıktığınız alışverişlerde ise ihtiyaç duyulan mağazalardan, ihtiyaç olunan parçalar alınır.

2. Cüzdanınızı Kontrol Edin

Alışverişe çıkmak bazen oldukça pahalıya patlayabiliyor. Bunun sonucunda da ödenemeyen kredi kartı borçları, geciken taksitler oldukça stres yaratabiliyor. Bunları yaşamamak için aylık hesabınızı doğru yapın. Alışverişe çıkmadan önce, bu ay alışverişe ne kadar para harcayabileceğinizi küçük bir matematiksel hesapla belirleyin. Böylece gereksiz harcamalar yapmadan önce 2 kere düşünmek zorunda kalacaksınız.

3. Kredi Kartlarını Yanınıza Almayın

Kredi kartı kullanmak, çoğu insan için nakit para harcamaktan daha kolaydır. Bunun sebebi ise kredi kartı kullanırken, kartın içinde ne kadar limitiniz kaldığını bilmemektir. Oysaki nakit para harcarken, cebinizde kalan paranın hesabını bildiğiniz için harcama yaparken daha cimri davranırsınız. Bunun yanı sıra, kredi kartlarına mağazalar tarafından uygulanan puan, para biriktirme, taksit gibi çekici fırsatlar ilginizi çekebileceğinden harcamanızın üzerine çıkabilirsiniz. Bunun yerine, illa ki nakit para taşımam diyorsanız, banka kartlarını kullanabilirsiniz. O ay için ayırdığınız alışveriş bütçesini kartınıza yatırır, böylece belirlediğiniz tutardan daha fazla harcama yapmamış olursunuz.

Doğru Alışveriş İçin Dikkat Edilmesi Gereken 8 Önemli Nokta

4. Sırf Marka Diye Bazı Parçalara Para Vermeyin

Bazı markalar özellikle kadınlar arasında ayakkabı, çanta ve giysi gibi kategorilerde oldukça meşhur. Sadece arkadaşlarınıza gösteriş olsun ya da o parçadan bende de olsun diye bir çantaya, ayakkabıya veya giysiye yüzlerce lira para vermeyin. Unutmayın, her marka eşya kaliteli demek değildir. Bu sebeple illa ki böyle bir parça alacaksanız, ürünün kalitesi hakkında mağaza görevlisinden yardım alın ve bir kere daha düşünün.

5. Kıyaslama Yapın

Doğru alışveriş yapmanın püf noktalarından biri de kıyaslama yapmaktır. Örneğin çok beğendiğiniz bir parça için büyük paralar ödemektense, aynı parçanın bulunabileceği birkaç mağaza daha gezin.

6. Gereksiz Parçalar Satın Almayın

İhtiyacınız dışında, belirlediğiniz ürünler haricinde başka alışveriş yapmayın. Çok beğendiğiniz ve mutlaka almak istediğiniz bir ürün varsa, diğer ay için harcamanızı buna göre ayarlayıp, satın alabilirsiniz.

7. Kombinleri Hayal Edin

Alışveriş yaparken, yapılan en büyük hatalardan biri de satın alınan ürünün ne ile giyileceğinin düşünülmeden alınmasıdır. Aldığınız parçayı dolabınızdaki hangi ürünlerle kullanabilirsiniz bunu düşünerek alışveriş yapın.

8. İndirim Ve Kampanyaları Takip Edin

Mağazalar, yılın belirli dönemlerinde çok büyük indirimler yapmaktadırlar. Bu indirimlerden haberdar olmak için mağazaların internet sitesine veya kartlarına üye olarak bu bilgileri alabilirsiniz. Alışveriş yapmak için bu dönemleri tercih edin.
“Alışveriş nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?” gibi sorularınıza kısaca cevap vermeye çalıştık. Unutmayın, alışveriş mutlu olmak için değil ihtiyaç için yapılmalıdır.

Bir önceki yazımız olan Otomatik Ödeme Talimatı Nedir ? Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir ? başlıklı makalemizde Ödeme talimatı nedir, otomatik ödeme ve Otomatik ödeme talimatı hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.