Finansbank Kredi Kartı Alana 1000 TL
Finansbank 2017 Mayıs ayında kredi kartı için başvuran ve başvurusu onaylanan kişilere 1000 TL değerinde kredi vereceğini duyurdu. 10 ay vadeli şekilde alınan bu kredi 31 Temmuza kadar kullanılabilecek. Finansbank’tan bu kampanya sayesinde aldığınız kredi 6 ay geçerli ve faizsiz, üstelik dosya masrafı da yok.
Bu kampanyadan yararlanmak için aldığınız kredi kartı hesabından en az 1 senelik süreç için otomatik ödeme talimatı vermeniz gerekmektedir. Ayrıca bu hesapla ilgili Ay sonu hesabı koşulu konmuştur. Kampanya dâhilinde otomatik ödeme talimatı vermiş ancak 6 aylık süreç içinde iptal etmiş kullanıcıların ay sonu hesabına 50 TL değerindeki bir ceza yansıtılmaktadır. 1000 TL değerinde kredi çekmek istemiyorsanız da alabileceğiniz en düşük kredi limiti 250 TL’dir.
Finansbank Kampanyasına Başvurmak İçin Ne Yapmalıyım?
Sms ile başvurmak istiyorsanız TC kimlik numaranızı Finansbank resmi sitesinden öğreneceğiniz numaraya göndererek doğrudan başvurabilirsiniz. Eğer sms ile başvurmak istemiyorsanız internet üzerinden anında başvur butonuna tıklayarak ön başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Ön başvuru tamamlandıktan ve onaylandıktan sonra bir Finansbank şubesine gitmeniz gerekir. Şubeye giderek başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz.
Kampanyadan Neden Faydalanamıyorum?
Eğer Finansbank bankasında tüketici kredisi borcunuz varsa veya tüketici kredisi için başvuru yaptıysanız ve sırada bekliyorsanız bu kampanyadan yararlanamazsınız. Başvurunuz şubeden de tamamlandıktan sonra telefonunuza bir onay mesajı gelmesi gerekmektedir. Tüketici kredisi borcunuz olmasa da ve sırada beklemiyor da olsanız Finansbank dilediği kişilerin başvurularını onaylamama hakkına sahiptir. Bunun sebebi büyük ihtimalle kredi notunuz dolayısı ile risk grubunda olmanızdır.
Kredi Notu Nedir?
Kredi notu geçmişteki finansal harcamalarınız, ödeme durumunuzun bir analizi yapılarak ortaya çıkarılan ve mali gücünüzü gösteren bir sayısal not sistemidir. Ülkemizde kredi notu sistemini Findeks yürütmektedir. Findeks Türkiye’deki dokuz büyük bankanın birleşerek oluşmasını sağladığı Kredi Kayıt Bürosu’nun kredi notu sistemi için oluşturduğu bir markadır. Findeks ülkemizdeki tüm finansal verileri bünyesinde toplayarak her gün daha gelişmiş analiz yöntemlerine başvurmaktadır. Kredi çekmek istediğinizde veya kredi kartı almak için başvurduğunuzda kredi notunuza bakılarak cevap verilir. Kredi talebinizden ret cevabı aldıysanız büyük ihtimalle sebebi kredi notunuzun düşük olması ve risk grubunda olmanızdır.
Risk grubu kredi notu ile yapılan gruplandırmada bulunan son iki gruptur. Bu gruplardan 0 ile 699 puanlarını kapsayan grup en riskli gruptur ve kredi alması neredeyse imkânsızdır. 700 ile 1099 puanları arasında bulunan gruptakiler ise orta riskli gruptur ve onlarında kredi çekebilmek için kefil göstermeleri ve ek bilgilerini banka ile paylaşmaları gerekir. Çoğu durumda banka bu gruba da kredi vermeyi reddeder. 1100 ile 1499 puanları arası az riskli grup için kredi almak o kadar zor değildir ancak bu grupta gelir durumu ve meslek bilgilerini banka ile paylaşmak durumundadır. Eğer problem yaşamadan kredi çekmek istiyorsanız kredi notunuzun en düşük hali 1500 olmalıdır. 1500 değerinin altındaki kredi notuna sahip kişilerin kredi alabilmesi bankaya bağlıdır.
Türkiye’nin kredi notundaki ortalaması da bankaların kredi vermesinde önemli bir etkendir. Ülkemizin kredi notu ortalaması dâhilinde kredi planlamaları yapan bankalar ülke ortalamasının üstünde kredi notuna sahip kişilere rahatça kredi vermektedir.
Kredi Notu Niye Düşer?
Kredi notunuzun düşmesinin pek çok sebebi vardır. Öncelikle daha önce kredi çekmediyseniz veya kredi kartı kullanmadıysanız kredi notunuz Findeks sisteminde sıfır olarak gözükecektir. Bu en düşük birimdir. Findeks kredi notu 1 ile 1900 arasında bir değer olarak gösterilir.
Kredi notunuz yükselmiyor ve aksine düşüyorsa bunun sebeplerinden biri takipte olan bir kredi borcu olabilir. Kredi notunuzun yükselmesini istiyorsanız takipte borç bırakmamalısınız. Takipte olan kredi borcunuz varlığını koruduğu müddetçe kredi notunuz yükselmeyecektir. Kredi notunuzun düşmesinin bir diğer sebebi kredi taksitlerinizi zamanında ödememeniz olabilir. Kredi borcunuz varsa taksitlerini bütçenizi aşmayacak bir şekilde düzenleyerek zamanında taksitlerinizi yatırmalısınız. Günü gününe yatırılmayan taksitler kredi notunu hızlıca düşürmektedir.
Kredi Notu Nasıl Yükselir?
Kredi notunuzu yükseltmek için en elzem konu takipteki kredi borçlarını kapatmaktır. Bunun akabinde kalan borçlarınızı bir düzene sokmanız da size faydalı olacaktır. Kredi borçlarınız birden fazla ise ufak borçlarınızı kapatmanız da kredi notunuza büyük bir fayda sağlayacaktır. Tüm borçlarınızı tek bir çatı altında, tek bir kredi altında toplamak buna bir çözüm olabilir. Kredi kartı kullanmıyorsanız bir kredi kartı edinmek ve ekstresini takip ederek düzenli ödeme yapmak kredi notunuzu yükselten önemli detaylardan biridir. Kredi kartı ekstreleri kredi katı kullanan kişiler için çok önemlidir. Harcamalarınızı düzenlemek için kredi kartı ekstrenizi kontrol ediyor olmak büyük bir fayda sağlayacaktır.
Kredi almanızdaki tek etken kredi notunuz değildir ancak en çok önemsenen ve dikkate alınan kredi notudur. Kredi notunuz dışında vereceğini bilgilerde önemlidir. Bunlar bankadan bankaya değişiklik gösterebilir ancak genellikle mesleğiniz, hanenizin gelir durumu, kefilinizin gelir durumu ve mesleği, çalıştığınız firma gibi bilgilerdir. Bankanın bu bilgileri merak etmesinin sebebi kredi vereceği kişinin işsiz kalması gibi durumları düşünmesidir. Devlet memurlarının işten çıkma oranları özel sektöre çalışanlarına göre daha az olduğundan bankalar devlet memurlarına daha kolay kredi vermektedir.
Çalıştığınız firmanın büyük bir firma olması kredi çekeceğiniz bankaya maaşınızın düzenli yattığı ve işten çıkmayacağınız yönünde bir garanti verir.
Bunlara ek olarak bankaların bazı dönemlerde kredi verirken esnek davranması söz konusu olabilir. Bunun sebebi bankaların yıllık çeyrekteki kredi hedeflerine ulaşamamış olmalarıdır. Bankaların olduğu gibi şubelerinde bu şekilde hedefleri bulunmaktadır. Kredi verme durumu bankaya veya şubeye göre değişiklik gösteriyorsa bunun sebebi hedefleri olabilir.
Kedi Kartı Ekstresi Nedir?
Kredi kartı ekstresi sahip olduğunuz kredi kartı ile bir ay boyunca yaptığınız tüm alışverişlerin bir özeti niteliğindedir. Kredi ekstresinde hesap kesim tarihinize kadar kredi kartı kullanarak yaptığınız bütün harcamalar, şu anki toplam borcunuz, daha önceki aylardan ödenmemiş borçlarınız, ödemeniz gereken asgari ödeme tutarı, en son ne zaman ödeme yapabileceğinizi gösteren son ödeme tarihiniz ve bir sonraki hesap kesim tarihi bulunur.
Ayrıca kredi kartı hesabınızla ilgili bankanızın size sunmayı düşündüğü farklı bir hizmet, kampanya, hesabınızda bir ücret değişikliği veya kazandığınız puanlar gibi bilgiler de bulunur.
Kredi kartı kullanıyorsanız ekstrenizi zaman zaman kontrol etmek kredi kartınız ile ilgili önemli bilgiler edinmenizi sağlar. Kredi kartı ekstresi daha önceki ekstrenizde belirtilmiş olan hesap kesim tarihi geçtikten sonra ve son ödeme tarihiniz gelmeden önce size iletilmiş olur. Kredi kartı ekstresi artık herkesin kullandığı e mail adresine gelmektedir. Ekstrenin e mail olarak gelmesi hem ağaçları korumayı sağlar hem de adres değişikliği karışıklıklarının olmasını önler. Ekstrenizi e mail olarak almak istiyorsanız bankanız ile görüşerek bunu sağlayabilirsiniz. Her bankanın e mail servisi mevcuttur. Eğer e mail olarak almak istemiyorsanız kredi kartı ekstreniz adresinize iletilmektedir. Tercihe göre ekstre bilgisini sms ile alan kullanıcılar da bulunmaktadır.
Kredi kartınıza bağlı bir ek kart kullanıyorsanız onun ekstresi de asıl kredi kartınız ile beraber gelmektedir. Ayrı bir gönderim yapılmasını istiyorsanız bankanız ile iletişime geçerek ayrı gönderim yapılmasını sağlayabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Kredi Kartı Numarası Nerede Yazıyor ? Kart Numarası Hakkında başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.
Henüz yorum yapılmamış.