Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Girişimcileri Başarısızlığa Sürükleyen Sık Tekrarlanan Hatalar

16.12.2016
418

Girişimcilikte son zamanların önde gelen akımlarında biridir. Özellikle internet kapmasında ki girişimcilik  kolaylığı günümüz gençleri tarafından çok fazla ilgi görmektedir. Fakat çoğu kişi uzun süre iş hayatını sürdüremeden kısa sürede sonlanıyor. Farkında olmadan yapılan hatalar daha sonraları karşılarına büyük bir sorun olarak çıkıyor. Eğitimlerin çok yeni olması, girişim yapacak kişilerin az katılım sağlaması tecrübe edinmeye büyük bir engel olarak kalıyor. Çünkü iyi bir eğitim alan kişi iyi bir girişimci olabilir. Girişimde başarılı olmanın formüllerini arıyorsanız biraz sonra okuyacaklarınızı aklınız bir köşesine yazmalısınız.

Aklınızdaki İşin Uygun Olup Olmadığına Bakmalısınız

Aklında iş bulunan kişiler fikirlerinin tabi ki süper olduğunu düşüneceklerdir. Fakat bu yola çıktıklarında bir sürü sorunla karşılaşabiliyorlar. Çok harika görünen iş bazen hayata geçerken olası bir iş olmayabilir.

Analiz Yapmalısınız

Aklında ki işin gerçekten bir hizmete ihtiyaca karşılık gelip gelmediğine bakmalısınız. Eğer sorunuzun cevabı evet ise işin pazarı var mı yoksa nasıl bir yol izlemelisiniz bu soruları cevaplamalısınız. Önünüzdeki zaman dilimindeki rakipleriniz kimler olacak bunları iyi analiz yapmalısınız.

Planlı Davranmak Çok Önemli

Ben yapacağım işi biliyorum plan yapmama ne gerek var diyorsanız çuvalladınız demektir. Çünkü bunu diyen her girişimcinin sonu aynı yöndedir. Planlı hareket etmekte fayda var fakat fazla planlı olmaya da gerek yok. Planınızı doğru yapmalı ve ne çok fazla kendinizi kasmalı nede çok fazla işi serbest bırakmalısınız. Aradaki ince çizgiyi güzel idare etmek tamamen bu kısımda size kalıyor. Fikrinizin gerçekten uygun olup olmadığınızı farkına varmak planınızı bu yönde yapmak sizin için büyük avantaj olacaktır.

Ortak Olacaak Kişiyi Doğru Seçmelisiniz

İş ortağınızın bu işte ki artılarını eksilerini çok iyi bilmelisiniz. Çünkü zıt karakterler olduğunuz zaman ortaya büyük zorluklar çıkar. Çünkü işin başında her şey çok iyi gibi görünse de zaman geçtikçe bunun doğru olup olmadığını görürsünüz. Eğer ki uyum sağlayamıyorsanız birbirinize, sürekli olarak sorunlar çıkıyorsa daha fazla vakit ve para harcamadan ortalığı ayırmak en iyi çözüm olacaktır. İşin sonunda mutlaka ayrılık görünüyorsa daha fazla kimse yıpranmadan maddi ve manevi olarak çok geçmeden ayrılmak en doğru karar olacaktır.

girisimci-hatalari

İşin Sonunu Görememek

İşin başına ve sürecine girişimciler kendini o kadar kaptırır ki işin sonunu yani büyük resmi görmeyi ihmal ederler. Siz ufak işlere odaklanmışken büyük fırsatları kaçırabilir, rakiplerinizden geride kalmış olabilirsiniz. Kendinize zaman ayıracak vakit yaratın ve etrafta olan biteni değerlendirin.

 

Başarısız Girişim Örnekleri

Hayatımızda bulunan ve tanınan pek çok kişi başarısız girişim örneklerine konu olabilir. Bill Gates ilk şirketi olan Traf-O-Data trafik mühendisleri için rapor oluşturmak amacıyla kurulmuştur. Şirketin amacı trafik sıkışıklığını önlemekti. Traf-O-Data 8oo8, şirketin ilk ürünüydü fakat demonun başarısız olması çalışmaması girişimcilik başarısızlığına büyük bir örnektir.

İşletmecilik Ayrı Birşey İş Kurmak Ayrı Birşey

İşletmecilik çok önemli bir meslektir. Çalıştığı iş yerine büyük oranda katkı sağlar. İşletmenin sahibi işletmeciden çok fazla düşünür çünkü işletmecinin kafa yormak zorun olmadığı sorunlar vardır. İşin içine girmeden her iş kolay gibi görünebilir fakat aslında öyle değildir. İş kurmak işletmecilikten çok daha zordur.

girisimci-olmak

İyi bir girişimci olmak hayalinizse öncelikler girişim dersleri almanızda ve bu konular hakkında bilginizin olmasında büyük yarar var. Hiçbir zaman işin sonunu görmeden girişim yapmamalıyız. Çünkü işe adım attıktan sonra bir sürü sorunlar karşımıza çıkmaya devam edecek. Bu hatalardan uzak durmalı ve yapacağımız işi enine boyuna tartmalıyız. Tecrübe kazanmak için başkalarının tecrübelerinden yararlanmak her zaman sizin için artı bir şeydir.

Bir önceki yazımız olan Otomatik Ödeme Talimatı Nedir ? Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir ? başlıklı makalemizde Ödeme talimatı nedir, otomatik ödeme ve Otomatik ödeme talimatı hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.