Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

İş Kurarken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Kural

20.11.2016
457

Ekonomi piyasasının dalgalı olması, kar elde edebileceğiniz gibi zarara da uğrama ihtimalinizin olması girişimcilerin gözünü korkutabilmektedir. Yapacağınız yatırımların gelecek vadediyor olması gerek. İş kurmak pek çoğumuzu hayalidir. Bu hayali gerçekleştirmek sandığınız kadar zor değil. Ancak doğru adımlar atmalı ve doğru kararlar vermelisiniz. Biz de sizler için iş kurarken nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili birkaç ipucu hazırladık. İş kurarken dikkat edeceğiniz bu püf noktalar ileriye doğru adım atmanızı kolaylaştıracaktır. Tek başınıza iş kursanız bile bu zamanla bir ekip haline gelecektir. İşinizde tahmininizden çok daha fazla yükselmek istiyorsanız ekip ruhunu korumalısınız. İşte sizler için hazırladığımız bazı detaylar.

İş Kurarken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Kural

1.Nasıl Bir İş ?

İş kurmadan önce düşünmeniz gereken tabii ki çok önemli bir soru nasıl bir iş istiyorsunuz ? Ne üzerine yatırım yapmak istiyorsunuz? Karlı işler yapmak için ne istediğinizi çok iyi bilmeniz gerekmektedir. Yapacağınız işten emin olmalısınız. Size kar getirebilecek seçimler yapmak iş kurarken hata yapmanızı en aza indirir. Ancak bu işi seçerken dikkat edilmesi gereken başka bir husus daha var. Yapacağınız iş sizi tatmin edebilecek mi? Sevdiğiniz ve hoşlandığınız sektörlerde iş kurmak sizin için en avantajlı noktadır. Çünkü bu sayede motivasyonunuz artacak ve kuracağınız işte kar elde etme şansınız artacak.

  1. Yapılabilirlik Oranı

Ekonomi sektöründe fizibilite olarak geçen yapılabilirlik , iş kurmayı düşünen bütün girişimcilerin dikkat etmesi gereken en önemli detaylardan biri olduğu aşikar.  Doğru adımlar atmak istiyorsanız eğer ,iş yapmak istediğiniz sektörü  önceden araştırmak sizin için oldukça faydalı olacaktır. Bunu araştırmak oldukça basit. Örneğin bir cafe açmak istiyorsunuz. Açmak istediğiniz yerde başka cafeler var mı ? Bu cafeler daha çok ne üzerine hizmet veriyor ? Açmak istediğiniz yerde sizin için yeterli müşteri potansiyeli var mı ? gibi soruları araştırarak daha doğru kararlar vermeniz mümkün.

  1. Yeterli Sermaye

Bir işe başlarken elbette ne kadar sermayeniz olduğu önemli. Atacağınız adımları sermayenize göre atmak ve borçsuz bir şekilde iş kurmayı hedeflemek sizin için daha faydalı olacaktır. Nedeni ise iş kurduktan sonra almayı hedeflediğiniz karlar ile borç kapatmaya uğraşmak sizi strese sokacaktır. Masrafsız bir şekilde kendi sermayeniz ile başlangıç yapmak her zaman daha faydalıdır.

4.Hesaplama Yapın

Yukarıdaki maddede de belirttiğimiz gibi kendi sermayeniz ile başlangıç yapmak her zaman daha faydalı olacaktır. Birde bu yatırımın size ne zaman kar kazandırmaya başlayacağını iyi hesaplamanız gerekmektedir. Çünkü iş kurarken pek çok masraf yapacaksınız. Bu masrafların karşılığını en kısa sürede almalısınız. Arada süreyi hesaplamak ve buna göre yatırım yapmak sizin için daha faydalı olacaktır. Çünkü bu süre uzarsa zarar etme ihtimaliniz artar. Ama zaten diğer maddelerde belirttiğimiz detayları önemseyerek iş kurmuş ve yatırım yapmışsanız riskleri en aza indirmiş olursunuz.

5.Kar Hesaplaması

İşi kurduktan sonra kar hesaplaması yaparak işinizin gidişatı hakkında bazı  fikirleriniz oluşmaya başlar. Kar oranı, işe başlarken koyduğunuz sermayeyi karşılamalıdır. Bu şekilde zarar etmeden iyi bir başlangıç yapmış olursunuz. İlerleyen zamanlarda kar oranınızın sermaye miktarınızın üzerine çıkmalı ve artmalıdır. Bu sayede işiniz olumlu bir yönde ilerlemeye devam  eder. Eğer kar oranı tahmininizin  altında ise panik yapmayın. İşlerinizi ve kar oranını arttırmak için alternatif çözümler aramalısınız. Bu alternatifler ile kar oranlarınızı istediğiniz seviyeye yükseltebilirisiniz.

Bir önceki yazımız olan Otomatik Ödeme Talimatı Nedir ? Otomatik Ödeme Talimatı Nasıl Verilir ? başlıklı makalemizde Ödeme talimatı nedir, otomatik ödeme ve Otomatik ödeme talimatı hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.