Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Konut Kredisi Hesaplama Tablosu (Güncel)

23.09.2018
503

Konut kredisi nasıl hesaplanır sorusu, kredi kullanmak isteyenlerin en çok merak ettiği konudur. Konut kredisi kullanmak isteyen kişiler, kira ödercesine ev sahibi olabilmektedir. Normal şartlarda, kiracılar her ay ev sahiplerine belli miktarda kira ödemektedir. Konu kredisinde de kişiler, bankalarla anlaşarak her ay belli bir miktar ödemek şartıyla ev sahibi olabilmektedir. Bu yönüyle konut kredisi, günden güne daha çok tercih edilmektedir. Konut kredisi kullanmak için bazı özellikler taşımak gerekir. Bu şartlar ve özellikler bankadan bankaya farklılık göstermektedir. Hangi bankadan kredi kullanmak istiyorsanız, o bankanın kredi şartlarını bilmeniz gerekir. Size en uygun konut kredisini bulmak için, ön araştırma yapmanız önerilir. Konut kredisi, almak istediğiniz konutun teminat karşılığında alınmasıyla size verilen kredi türüdür. Mortgage ise, vergi avantajı açısından daha olumlu seçenekler sunar.

Konut Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Her bankanın istediği şartlar farklıdır. Hangi bankadan kredi kullanmak istiyorsanız, o bankanın şartlarını öğrenmeniz ve yerine getirmeniz gerekir. Konut kredisi başvurusu yapmak gitgide kolaylaşmıştır. Artık internet üzerinden de, telefondan da kredi başvurusu yapmak mümkün hale gelmiştir. Bu başvurularda sizden istenen belgeler şu şekilde sıralanabilir:

  1. Aylık gelirinizi gösteren bir belge
  2. Kimlik belgeniz
  3. Satın alınacak konuta ait kat mülkiyeti veya kat irtifakı tapusu

İstenen belgeler bankadan bankaya değişebilmektedir. Bazı bankalar çok daha katı şartlar ararken, bazıları ise kolayca kredi verebilmektedir. Kredi faiz oranları 2018 yılında belirlenen şekliyle size sunulacaktır. Hangi bankadan kredi almak istiyorsanız, o bankanın size sunduğu faiz oranından sorumlu olacaksınız.

Konut Kredisi Nasıl Hesaplanır?

Konut kredisi hesaplanırken kullanabileceğiniz birçok yöntem vardır. Bankalar ve internet siteleri, size karmaşık formüllerden kurtarmak amacıyla hesaplama robotları geliştirmiştir. Bu hesaplama robotlarına istenen bilgileri yazdığınızda, kredi hesaplamanız gerçekleşecektir. Kredi tipinizi, aylık gelirinizi ve diğer bilgileri yazarak birkaç dakika içinde kredi hesaplaması yapmanız mümkün olacaktır. Kredi hesaplama araçlarıyla kredinizi hesaplarken dikkat etmeniz gereken bazı huşular vardır. Bu konular:

  1. Faiz oranı
  2. Vade süresi
  3. Kredi türü
  4. Yıllık maliyet oranı

olarak sıralanabilir. Krediniz için ödeme planı yaparken, faiz oranınızı belirlemek oldukça önemlidir. En uygun faiz oranını bulmak, borcunuzu geri ödemenize yardımcı olacaktır. Vade süresini de kendi durumunuza göre belirlemeniz faydalı olacaktır. Konut kredisi alırken yıllık maliyet oranı da önemlidir. Ayırmanız gereken peşin miktara ek olarak, birtakım maliyetler çıkacaktır. Bu maliyetler de bankadan bankaya farklılık gösterir.

Kredi Hesaplama Tablosu:

Kredi faiz oranları bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Kredi almadan önce müşterilerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta, uygun faiz oranları ve vade süresi belirlemektir. Bu durumu belirlemek, borcun geri ödenmesi sırasında büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Konut kredisi hesaplama araçları birçok sitede yer alır. En doğru hesaplamaya ulaşmak için, kredi almak istediğiniz bankanın sitesini ziyaret etmeniz gerekir. Örnek olarak, Halkbank’tan konut kredisi alacaksanız, Halkbank konut kredi hesaplama ekranını ziyaret etmelisiniz. Bu hesaplamalarda sizden istenen bazı bilgiler bulunur. Aylık gelirinizden vade sürelerine kadar sorulan bilgileri doldurarak, hesaplamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Hesaplama tabloları da, kredi hesaplamak isteyen kişilere yardımcı olmaktadır. Hesaplama tablolarında herhangi bir robot yoktur. Faiz oranları, vade süreleri ve diğer etkenlerin yer aldığı tabloda, çeşitli kredi tutarları yer almaktadır. Kullanmak istediğiniz kredi tutarı ve faiz seçenekleri için yapılmış hesaplamaları inceleyerek, kendinize en uygun hesaplamayı bulabilirsiniz. Bu sayede robot da kullanmak zorunda kalmazsınız. En doğru yöntem bankanızla iletişime geçmek olsa da, hesaplama tabloları ve robotlar size ön bilgilendirme yapacaktır.

Bir önceki yazımız olan Konut Kredisi Nedir? Nasıl kullanılır? 2020 başlıklı makalemizde konut kredisi faizi, konut kredisi nasıl alınır ve konut kredisi ne hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.