Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Otomatik Ödeme Talimatı Vermenin 7 Avantajı 2020

25.01.2020
589

Otomatik ödeme talimatı hayatımızı kolaylaştıran, yoğun ve stresli bir iş hayatı ve yoğun iş temposunda ödemelerinizin düzenli olmasını sağlayan bir uygulamadır. Akıllı ödeme olarak da adlandırılan fatura talimatı uygulaması ile hem zaman hem de ekonomik kazanımlar elde edersiniz. Hemen hemen birçok faturanızı elektronik ödeme seçenekleri ile ödeyebilirsiniz. İster bankalarda bulunan mevduat hesaplarınıza isterseniz de bankalardan temin ettiğiniz kredi kartlarına faturalarınızı talimatlandırarak tahsilatlarını sağlayabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken faturalarınızın son ödeme tarihlerinde kredi kartı limitlerinizin ve banka hesap bakiyelerinizin yeterli olması gerekmektedir.

Otomatik Ödeme Talimatı İle Hangi Faturalar Ödenir?

Otomatik ödeme talimatı elektrik, doğalgaz, su faturaları, cep ve ev telefonları gibi birçok ödemenizi fatura talimatlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Fatura ödemeleri ile akıllı ödeme sistemine giriş yaparsınız. Bu sayede hayatınızı kolaylaştıran zaman kazandıran birçok avantajı kendi lehinize çevirecektir. İşte bu elektronik ödeme seçenekleri ile yakaladığınız avantajlar;

  1. Ödeme talimatları ile aynı zamanda sadece faturalarınız değil diğer ödemelerinizi de gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik herhangi bir gecikme ve yanlış yapma ihtimali oluşmadan. SGK prim ödemeleri, kira ve diğer para transferlerinizi de otomatik ödeme talimatı vererek gününde hesabınızdan veya kredi kartınızdan alınmanızı sağlayabilirsiniz.
  1. Gecikmeyen ödemeler sayesinde faiz ve diğer gecikme bedelleri ile de karşılaşmazsınız. Günümüzde birçok ödeme kalemi hayatımızın içerisinde yer almaktadır. Elektrik faturaları, su ve doğalgaz ödemeleri, kablo tv ödemeleri, cep ve ev telefonları derken onlarca ödeme kalemi bizleri her ay beklemektedir. Bu ödeme kalemlerinin de son ödeme tarihleri farklı tarihlerdedir. Bu tarihleri, günleri takip etmek yoğun iş temposunda bizleri yormakta ve vaktimizi almaktadır. Oysa talimata verdiğimiz ödemeleri ayda bir kontrol ederek bu sistemi kolayca kullanabiliriz. Ödeme kalemlerimizdeki faturaların da gecikmesinde kaynaklı faiz ve gecikme tutarlarından kurtulmuş oluruz.
  2. Bazı bankalar bizlere fatura ödemeleri konusunda alternatif çözümler üretmektedir. Örneğin biraz yüklü bir cep telefonu veya elektrik faturası ile karşılaştınız. Yeterli tutar sizde yoksa faturanızı son ödeme tarihinde ödeyemeyebilirsiniz. Bu sebeple faturanız gecikir ve hatta ilgili kullanımınız kesilebilir. Ancak bankalar size hem hesabınız hem de kredi kartınız üzerinden ek hesaplar, bakiyeler, limitler açmaktadırlar. Kısa vadede oldukça yardımcı olan bu limitleri kullanarak faturalarınızı geç ödeme sıkıntısından, gecikme faizlerinde ve hattınızın, kullanımlarınızın kesintiye uğramasından kurtulursunuz. Dediğimiz gibi bu tarz ek bakiyeleri kullanmak bankalar tarafından belirli bir faiz oranına tabi tutulduğundan, ilgili limit ve bakiyeleri kısa vadede kullanmakta fayda olacaktır.

Otomatik Ödeme Talimatı

Masraf – Komisyon Ödememe!

  1. Çoğu banka kendisinden kullanılan kredi kartı veya hesap üzerine otomatik ödeme talimatı veren müşterilerine avantajlar tanımaktadır. Örneğin kredi kartına verilecek ve düzenli ödenecek faturalar için aynı kredi kartından kullanılmak üzere para puan yüklemeleri yapılmaktadır. Ayrıca bankanın mevduat hesaplarına verilecek olan otomatik ödeme talimatları sayesinde hesap işletim ücreti gibi birçok komisyon ve masraflardan sizleri muaf tutabilmektedirler. Akıllı ödeme sistemine giren banka müşterileri bunun gibi birçok kampanyadan da faydalanabilirler.
  2. Elektronik ödeme sistemine dâhil ettiğiniz faturalarınızı kolaylıkla takip edebilirsiniz. Günde sadece 5 dakika ayırarak bunu sağlamak mümkündür. Evlerinizde veya iş yerlerinizdeki bilgisayarlarınızdan müşterisi olduğunuz ve otomatik ödemelerinizi verdiğiniz bankanın internet bankacılığını kullanarak fatura takibinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Üstelik gelişen teknoloji sayesinde akıllı telefonlar üzerinden de bankaların mobil uygulamalarını indirerek, fatura takibinizi ve ödeme kontörlünüzü cep telefonlarınız aracılığıyla da gerçekleştirebilirsiniz.
  1. Hızlı ve kolay fatura ödemelerinin rahatlığını yakalarsınız. Faturalarınızı eski usuldeki gibi sıralara girerek, kuyruklarda bekleyerek ve bir yığın fatura ve fatura tahsilat evrakları ile uğraşarak ödemekten kurtulursunuz. Ayrıca faturalarınızın size mail aracılığıyla ulaşmasını sağlayarak da evrak yığınından kurtulursunuz.
  2. İş şartlarından dolayı ödemelerinizi unutabilirsiniz, elektrik, internet, kira, aidat, dijitürk, gibi kurumların faturalarını da otomatik ödeme talimatı ile kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Bankalarda Bireysel Hesap Nasıl Açılır? 2020 başlıklı makalemizde Bankalarda bireysel hesap, bireysel hesap nasıl açılır ve bireysel hesap nedir hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.