Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Konut Kredisi Hesaplama Halkbank

22.09.2018
677

Halkbank’tan konut kredisi almak isteyenler, uygun faiz oranlarından faydalanabilir. Devlet sermayeli bankalardan olan Halkbank’ta diğer bankalara nazaran daha uygun faizler sizi bekliyor. Konut kredisi almak, günümüzde birçok kişi için vazgeçilmez hale gelmiştir. Evlerin fiyatı arttıkça, kredisiz ev almak imkansız hale gelmiştir. Bu da kişileri kredi almaya yönlendirmektedir. Kredi almak için gereken şartlar günden güne azalmaktadır. Önceden, katı şartlar ve kefil gerektiren kredi tiplerinde günden güne esnemeler olmuştur. Bunun sebebi bankaların günden güne artan rekabet anlayışıdır. Rekabet ortamının yüzü gülen tarafı ise müşterilerdir. Bankalar müşteri çekmek amacıyla, müşterilerin lehine fırsatlar sunmaktadır. Halkbank kredi başvurusu yaparken, kredi imkanları içerisinde size en uygun yoklu tercih edebilirsiniz.

Konut Kredisi Hesaplama:

Konut kredisi hesaplanırken, en doğru yol bankanızla iletişime geçmektir. İnternet üzerinde de kredi hesaplama formülleri ve robotları bulunmaktadır. Ancak en kesin çözümü size banka yetkilileri verir. Kredi hesaplama yönteminde en çok bilinen formül:

Taksit Tutarı = Kredi Tutarı x Faiz(1+Faiz) üzeri Taksit Sayısı / (1+Faiz) üzeri Taksit Sayısı -1

Bu şekilde karşınıza çıkar. Burada yer alan faiz ibaresinde, faizi yüzde olarak değil oran olarak kullanmanız, hesabınızın doğru olmasında önemlidir. Tüm bu hesaplamalara dahil olmanıza gerek yoktur. Halkbank kredi hesaplama 2018 yılı için robotlar hazırlamıştır. Bu sayede gerekli bilgileri doldurarak kredi hesaplamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Halkbank’ta ne kadar konut kredisi kullanabileceğinizi öğrenmek için, hesaplama robotuna:

  1. Belgelenebilir aylık geliriniz
  2. Eşinizin aylık geliri
  3. Mevcut krediniz olup olmadığı

yazılmalıdır. Bu sayede kredinizin hesabını en doğru şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Halkbank Kredi Başvurusu İçin Gerekenler:

Halkbank kredi başvurusunda konut tipinde başvuru yapacaksanız, öncelikle kredi kullanmak istediğiniz konunun ev, iş yeri veya inşaat olması gereklidir. Halkbank konut kredisinde azami vade 120 ay olarak belirlenmiştir. İstenen peşinat yüzdesi %25’tir. Kefil istemeyen Halkbank, konut sigortası yapılmasını zorunlu tutmuştur. Kredi komisyonu ve değerlendirme raporları için de belli masraflar çıkabilmektedir. Bu yüzden kredinizin tutarını hesaplarken ayırdığınız peşinata ek olarak biraz daha nakit ayırmanız gerekebilir. İstenen belgeler  şu şekilde sıralanır:

  1. Kimlik belgesi
  2. Alınacak konuta ilişkin kat mülkiyeti tapusu, kat irtifakı tapusu ve yapı kullanım izin belgesi ya da kat irtifakı tapusu ve inşaat ruhsatının fotokopileri
  3. Başvuru formunda istenen bilgiler: Ad, soy ad, TC kimlik numaranız, bireysel vergi numaranız, adres, telefon, kiracı veya ev sahibi olma durumunuz, meslek ve unvanınız, öğrenim durumunuz, askerlik durumunuz, medeni durumunuz
  4. Taşınmaz mülk listesi
  5. Gelir
  6. Gider
  7. Diğer banka hesapları

Bu listede sayılan bilgi ve belgelere ek olarak isteklerle karşılaşabileceğiniz gibi, daha az şartlar isteyen listelerle de karşılaşmanız mümkündür. Bu durum bankadan bankaya farklılık göstermektedir. Halkbank’ın istediği belgeler bu şekilde sıralanır. Halkbank kredi başvurusu cepten de gerçekleştirilebilmektedir.

Hesaplı Evim Konut Kredisi Halkbank:

Pek çok banka dönem dönem, sunduğu faiz oranları dışında kampanyalı oranlar da belirleyebilmektedir. Bu fırsatları yakalamak önemlidir çünkü günümüzde kredi borcunu ödeyemeyen birçok kişi bulunmaktadır. Bu kişiler konut kredisi yapılandırma yöntemine başvurabilirler. Bu tip durumlarla karşılaşılmaması için, kampanyaları takip etmeniz önerilir. Halkbank da Hesaplı Evim Konut Kredisi kampanyasını başlatılmıştır. Bu ve buna benzer kampanyalar dönemsel olmaktadır. Size en uygun krediyi bulmak için, kredi kullanmak istediğiniz bankanın kampanyalarını iyi takip etmeni gerekir. Bu sayede çok daha uygun faizlerle ve uzun vade imkanlarıyla kredinize sahip olabilirsiniz

Bir önceki yazımız olan Halk Bankası Kredi Kartı Yapılandırma (GÜNCEL) başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.