Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Kredi Alacaklar Dikkat

15.11.2016
450

Yatırım ile Büyüme Şansı

Modern dünyanın gelişmesiyle eskiden olduğu gibi artık ne kadar paramız varsa o kadar yatırım yapalım düşüncesine mahkûm değiliz. Eski tüccarlar esnaflar ellerindeki yatırım ne kadarsa o derece büyüme ve gelişme imkânına sahiplerdi. Tabii hal böyle olunca büyüme ve gelişme daha yavaş ve emin adımlar ile olmaya devam etmekteydi. Ancak gün geçtikçe insanlar bununla yetinmemeye ve borç alarak yatırımlar yapmaya başladılar. Borç verenler ise zamanla banka haline dönüştüler. Borç verirken bazı şartlar getirdiler. Aynı zamanda bunun hukuki altyapıları da oluştu. Daha sonra kredi imkânları cebimize kadar geldi ve kredi kartları günlük hayatta kullanılmaya başlandı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken kurumlar da bunlardan geri kalmadı ve devlet bankaları olarak kurumsallaştılar. Kredi imkânları ve rahatlığı gün geçtikçe artış göstermeye başladılar. Günümüzdeki halini alıncaya kadar yaşanan bu süreçte kredi alma imkânları gün geçtikçe arttı ve kolaylaştı. Yatırımların yapılma imkânı daha da arttı ve dolayısıyla büyüme ve gelişme geometrik olarak artmaya başladı. Şirketler daha hızlı büyümeye başladılar. İşte tüm bunlar yaşanırken bankalar kredi alma şartlarında sürekli düzenlemelere gittiler.

Kredi Almak İsteyenler Dikkat

Eğer siz de kredi almak istiyorum diyorsanız bundan sonraki yazacaklarımızı dikkatle okuyun. Öncelikle iyi bir piyasa araştırması yapın, alacağınız kredi miktarını ve ne için nereye kullanacağınızın tespitini yapın. Önemli olan bu yatırımın ne kadar gerçekçi olduğu ve kazanç getirip getiremeyeceğidir. Kendinize göre planlamanızı yaptıktan sonra en uygun kredi faizini araştırmaya başlayın. Bunun için bankalarda yüz yüze görüşmeler yapabileceğiniz gibi internet sitelerinden de hesaplama araçları vasıtasıyla gerekli araştırmayı yapabilirsiniz. Ancak şurada dikkatle belirtilmesi gerekir ki yüz yüze yapacağınız görüşmelerle daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

Neler Gerekli

Daha sonra belgelerinizi hazırlayın. Kredi almak için ne gerekli olduğuna gelecek olursak, öncelikle kimliğiniz ve fotokopisi hazır olsun, bir de elinizde son döneme ait faturalarınızdan bulundurun. Bunlar telefon, internet, doğalgaz, elektrik vb den biri olabilir. Daha sonra gelirinize dair belgenizi sunmanız gereklidir. Bu bordro olabileceği gibi gelirinizi gösteren başka belgeler de olabilir. Banka tarafından bazı durumlarda kefil de istenebilmektedir. Ayrıca her bankanın kendi stratejilerine göre isteyebileceği belgeler de bulunmaktadır. Bunların yanında eğer ev kredisi almak istiyorsanız evin tapusu ve fotokopisini, eğer kredi başvurunuzu araç için yapacaksanız da noter satış belgesi ya da sıfır alıyorsanız aracın faturası olması gerekmektedir. Dolayısıyla eğer siciliniz temizse kredi almanız kolay olacaktır.

Kredi Alacaklar Dikkat

Siciliniz Önemli

Kredi alırken karşınıza çıkabilecek en önemli engellerden birisi sicilinizin bozuk olması nedeniyle yaşayabileceğiniz sıkıntılar olabilir. Nitekim geçmişte yapmış olduğunuz kredi alımlarında ödemelerde aksaklık yaşadıysanız ya da gününü geçirerek ödeme yaptıysanız bu sizin karşınıza çıkabilir. Alabileceğiniz kredi imkanı ile alabileceğiniz kredi miktarı bu neden bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Hatta bazı durumlarda kredi notunuz kötü çıkarsa kredi kullanma imkânınız da olmayabilir. Bu nedenle aldığınız kredilerin ödemelerine ve ödeme günlerine de dikkat etmeliyiz ki daha sonra alacağımı kredilerde sürprizlerle karşılaşmayalım. Aynı durum kredi kartı ödemelerimiz için de geçerlidir. Dolayısıyla bu hususların ömrümüz boyunca önümüzde engel oluşturmaması için bunlara dikkat etmemiz gereklidir.

Son olarak da kredi kullanırken dikkat edeceğimiz en önemli hususlardan biri de mutlaka ön planlama yaparak aylık ödeyebileceğimiz miktarda kredi çekmek ve çok uzun vadeli kredilere girmemek olacaktır. Çünkü uzun vadeli kredilerimiz hem ödeyeceğimiz faizin çok fazla olacak olması hem de uzun süreli sizi de kısıtlayabilecektir.

Bir önceki yazımız olan Kredi Başvurusu Reddedilme Nedenleri Nelerdir 2020 başlıklı makalemizde kredi başvuru red, kredi ret nedenleri ve kredim neden reddedildi hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.