Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Kredi ve Kredi Hesaplama Aracı Nasıl Kullanılır?

17.11.2016
463

Bitmek bilmeyen borçlar, mal varlığı edinme arzusu, birikim yapmak, acil ihtiyaçlar her gün hepimizi kredi kullanmaya teşvik etmektedir. Günümüz yaşam şartlarına baktığımızda cazip gelen kredi kullanımı, belirli bir kesim tarafından tam manasıyla araştırılıp ayrıntılarıyla incelenmeden kullanıldığında kişileri bir takım zorluklara sevk etmektedir. Kredi hesaplaması yapılırken, ihtiyacımız olan miktarı belirlerken ve krediyi kullanmaya karar verirken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır.

Kredi kullanmak istiyorsanız öncelikle kredi ve kredi kartı geçmişinizin temiz olması gerekmektedir. Daha önceden çekilmiş olan kredinin borcunun düzensiz ödenmiş veya ödenmemiş olması, kredi kartı borçlarınızı gününde ödememeniz, aynı anda birkaç bankadan kredi kullanmak istemeniz kredi kullanmanızı güçleştiren eylemlerdir.

Her bankanın faiz oranı kullandığınız krediye göre değişim göstermektedir. İhtiyaç kredisi, taşıt kredisi, konut kredisi, KOBİ kredisi adı altında kullanabileceğiniz kredilerde en düşük faizli krediyi kullanmak size fayda sağlayacaktır. Bazı bankalar belirli dönemlerde yapmış oldukları kampanyalarla kredi kullanımını kolaylaştırmaktadır.

Günümüzde bizi banka gezmekten kurtaran, en uygun faiz oranları ve vade ile en uygun krediyi bulmamızı sağlayan kredi hesaplama araçları bulunmaktadır. Bu araçları kullanırken yapmamız gerekenler ise oldukça basittir. Her kesimin kolaylıkla kullanabileceği kredi hesaplama araçlarında krediyi ne için kullanmak istediğiniz, miktar olarak ne kadar kullanmak istediğiniz ve kaç ay vade yapmak istediğinizi belirlenen şekillerde yazarsanız tüm bankaların faiz oranlarıyla birlikte kredi tekliflerine çok kolay erişebilirsiniz. Bunları belirledikten sonra geriye kalan tek şey başvuru yapmak olacaktır. Kredi hesaplama araçları sizi bankalara yönlendirerek başvuru sürecini hızlandırmaktadır.

3 Adımda Kredi Nasıl Kullanılır

  1. Adım; İhtiyacınız olan miktarı belirleyin

Miktar belirlenirken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi kesenize göre hareket etmeye özen göstermelisiniz. İhtiyacınızdan fazlasını çekmek isteme arzusu sizi uzun vadede yüksek bir borcun altına girmeye zorlayabilir. Herhangi bir taşıt veya konut kredisi için bütçenizde kısıtlı bir miktar var ise detaylı hesap yapmalı ve her olasılığı düşünüp çok zorlanacaksanız bir süre beklemelisiniz.  Örneğin; krediyi herhangi bir araç alımı için kullanacaksanız detaylı bir şekilde hesap yapmalı ve sadece bütçeniz tam anlamıyla yetiyorsa bu işlemi yapmalısınız. Aksi halde ödeme zorluklarıyla karşılaşıp bir müddet sonra ödeyememe gibi bir durumda aracınızı geri satıp kredinizi kapatmak zorunda kalabilirsiniz. Bu da size borç edinmekten başka bir şey kazandırmaz. Kredi kullanırken Özellikle kredi faiz oranlarını takip etmeniz ve miktarınıza göre en uygun faiz oranlarını veren bankaları tercih etmeniz sizi gereksiz yüksek faiz ödemekten kurtaracaktır. Sıfır faizle kredi veren bankalar varsa önceliğinizi onlardan yana kullanmalısınız.

  1. Adım; belirlediğiniz miktara uygun vade seçimi

Belirlediğiniz miktara uygun vade seçmelisiniz. Miktarınız yüksek ise ve aylık ödemelerde zorluk çekebileceğiniz bir dönemdeyseniz uzun vade seçimi size ödeme kolaylığı sağlayacaktır.

Kredinizin taksitleri hemen bitsin diye acele ederek kısa vade seçimi yapmanız sizi taksitleri geciktirme, ödeyememe gibi zorluklarla karşı karşıya bırakacaktır. Uygun kredi hesaplaması yapmanız sizin faydanıza olacaktır.

kredi hesaplama araci

  1. Adım; Kredi kullanacağınız banka seçimi ve kullanımı

Çekeceğiniz miktarı belirledikten sonra bankaların faiz oranlarını takip etmeli ve karşılaştırmalar yapmalısınız. Birçok web sitesi aracılığı ile bunun için geliştirilmiş olan kredi faiz hesaplama, en uygun kredi hesaplama gibi araçları kullanmak size hem zaman kazandırır hem de size en uygun faiz oranlarını kolayca belirlemenizi sağlar.

Kredi kullanırken bu hususlara dikkat etmeniz sizi gereksiz kullanımlardan kurtararak bilinçli kullanım sağlayacak ve ödemelerinizi bütçenize uygun şekilde kolaylıkla yapmanızı sağlayacaktır.

Bir önceki yazımız olan Kredi Başvurusu Neden Reddedilir 2020 (GÜNCEL) başlıklı makalemizde kredi başvuru red, kredi başvurusu ve Kredi başvurusu reddedilme nedenleri hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.