Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

Kosgeb Danışmanlık Ücretleri 2020

20.02.2020
1.135

KOSGEB desteği alarak iş yeri açmak belli bir prosedür çerçevesinde ilerliyor. Bu prosedürün uygulanması sırasında kişilere yol gösteren danışmanlık firmaları, oldukça fazla. Bu firmaların verdiği hizmetler ve uyguladıkları ücret tarifesine değinmeden önce, KOSGEB işleyiş süreci hakkında biraz fikir sahibi olmak gerekiyor.

Kosgeb Danışmanlık Ücretleri 2020

KOSGEB Nedir ve Nasıl Bir Süreçte İşler

KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmeler için devlet tarafından sağlanan bir destek programıdır. Bu programa göre, küçük ve orta ölçekli bir işletme sahibi olmak isteyen kişiler desteklenir. Fakat bu program iki türlü ilerlemektedir. Buna göre bu tür bir işletmeye zaten sahipseniz, devlet tarafından bu işletmeyi genişletebilmek için size imkânlar sunulur.

KOSGEB programları, işletmelerin desteklenmesi için 50.000 TL hibe kredi imkânı vermektedir. Farklı koşullarda bu kredinin miktarı 100.000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Bu krediden yararlanmak için önce KOSGEB tarafından sunulan eğitime katılmak gerekmektedir. Bu eğitimde bir işletmeyi açma ve hizmete sunma sırasında, kişinin ihtiyacı olan bilgiler aktarılır. Verilen bu eğitimin süresi, 10 günlük bir zaman dilimini kapsar. Daha sonra size programa dahil olduğunuz için bir sertifika verilir. Sahip olduğunuz sertifika KOSGEB kredisi alabilmenin yegâne yoludur.

Sertifikayı aldıktan sonra KOSGEB, sizden bir iş planı hazırlamanızı ister. Bu iş planına göre kurmak istediğiniz işletme ve bunun faaliyetleri hakkında her türlü detaylı bilgiyi planda aktarmanız gerekmektedir. Ancak KOSGEB kredisini alıp alamayacağınız, tamamen bu iş planına bağlıdır. Planın iyi bir şekilde hazırlanıp, sunulması gerekmektedir. Sunduğunuz plan kabul görürse, işletmenizi açmamak için hiçbir neden yoktur. İşletmenizi açıp, KOSGEB veri tabanına kaydınızı yaptırdıktan sonra, iş yeriniz için yapacağınız harcamalar için KOSGEB size destek vermeye başlayacaktır.

Bu anlatılanlar, yeni bir iş yeri kurmak isteyenler için ilerleyen süreçtir. Bunun dışında KOSGEB, işletmesini genişletmek isteyen esnafa da yardımcı olmaktadır. Bu yardımı KOBİ planı altında vermektedir.

KOSGEB İş Planının Önemi

KOSGEB iş planı sadece yeni kurulacak olan işletmeler için değil, KOBİ desteği almak isteyen küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından da hazırlanması gereken bir plandır. Bu planda yapılması tasarlanan işin tanımı, çalışma faaliyetleri, hedefleri anlatılır. Bu faaliyetleri ve hedefleri anlatmak kolay gibi görünebilir. Fakat burada esas alınacak şey, işletmenin planının hayal gücüne göre değil, kişinin sahip olduğu maddi imkân; yani “sermaye” doğrultusunda düzenlenmesidir. KOSGEB bu alanda sizden mantıklı bir proje bekler.

KOSGEB, devam edebileceğinden emin olduğu projelere kredi desteği vermektedir. Bu iş planını sizden istemesinin sebebi de zaten budur. Sizin sunduğunuz plan, eğer KOSGEB’e mantık çerçevesinde geliyorsa ve sizin bu işi batmadan yapacağınıza inanıyorsa, krediyi verecektir. Bu sebeple hazırlanacak olan iş planı, basit bir fizibilite çalışması değildir. Elinizdeki kaynakları kullanarak, sermayenizi nasıl şekillendirmek ve işi nasıl başlatıp, devam ettireceğinizi anlatan dengeli bir iş planı yazmak durumundasınız. Bunu yaparken de iş fikrinizin etkileyici olması gerekmektedir.

İyi bir iş planı hazırlarken, mutlaka değinilmesi gereken konular vardır. Eğer faaliyette bir işletme varsa; bu faaliyetlerin ne kadar zamandır devam ettiği ve bundan sonra bu faaliyetlerin hedefinin ne olacağı belirtilmelidir. Buna karşı, yeni açılacak bir firma için sermayenin nasıl değerlendirileceği, bu sermayenin hangi kısmının, hangi işler için kullanılacağı mutlaka açık ve net olarak ifade edilmelidir. KOSGEB tarafından kabul görülecek başarılı bir iş planında, yapmayı hedeflediğiniz hizmette, insanların neden sizi tercih etmeleri gerektiği konusunda da KOSGEB’i etkilemeniz gerekiyor.

Bütün bu çalışmayı tek başınıza yapmak zor geliyorsa; bir KOSGEB danışmanının önemi bu noktada ortaya çıkmaktadır. Çünkü KOSGEB danışmanları, bu konularda size yardımcı olurlar.

Kosgeb İs Plani Ornegi

KOSGEB Danışmanlığı Nedir?

KOSGEB desteğinin yaygınlaşması ve her yıl pek çok kişinin bu desteğe başvurması, ortaya KOSGEB danışmanlığını çıkarmıştır. Çünkü KOSGEB desteğini almak isteyen kimseler, bu konuda hatasız bir iş planı sunmak istemektedir. Bu hatasız iş planını sunmak için de, uygulamalar sırasında daha detaylı bilgilendirilmek, sürecin nasıl işleyeceği ve bu süreçte kendilerine düşen payı ayrıntılarıyla anlamak gerekmektedir. KOSGEB danışmanları, müşterilerine KOSGEB sürecindeki her konu hakkında bilgi vererek, başarılı bir iş planı hazırlamakta yardımcı olmaktadırlar.

KOSGEB projelerinde en çok zorlanılan nokta, iş planı hazırlamaktır. Bu iş planı eğer kriterlere uygun olmazsa; süreçte o ana kadar kat edilen başarı, hiçbir anlam ifade etmeyecek ve KOSGEB bu planı geri çevirecektir. Böyle bir durumda KOSGEB iş planını tamamen reddedebileceği gibi, yenilenmesi ve hatalı kısımların düzeltilmesi için iade edebilir.

İş planı sunma sürecinde böyle bir sorun yaşamamak için KOSGEB danışmanlarına başvurmak etkili sonuçlar yaratmaktadır. Çünkü bu danışmanlar size, başarılı bir iş planı hazırlama konusunda önemli yardımlar sunacaktır. Ayrıca bu danışmanlık hizmeti, iş planının kabul edileceği garantisini sunarak müşterileriyle çalışmaktadır.

KOSGEB Danışmanlarının Çalışma Alanları Ve Ücretleri

KOSGEB danışmanları, sadece iş planı hazırlama konusunda değil, pek çok konuda müşterilerine yardımcı olmaktadır. Bu çalışmaya göre danışmanlık hizmetlerinin amacı, KOSGEB hizmetlerinden daha fazla sayıda KOBİ’nin yararlanmasını sağlamaktır. Bu danışmanlıklar, KOBİ’lerin her türlü faaliyetlerinde onlara destek sağlamakta, üretim ve pazarlama faaliyetlerinin artmasında yardımcı olmaktadır.

KOSGEB danışmanları bu çalışmaların dışında, KOBİ’lere ithalat ve ihracata varıncaya dek pek çok konuda önemli bilgiler kazandırmaktadır. Firmaların yapacağı her türlü ticari çalışmada onlara fikir açısından destek sunmaktadırlar. KOSGEB desteği almak isteyenler için bu denli büyük çalışmaları olan KOSGEB danışmanlık hizmetleri, yaptıkları işin niteliğe göre değişen bir fiyat tarifesiyle çalışmaktadır. Bu fiyat tarifesine göre; eğer isteğiniz sadece KOSGEB’e sunulacak bir iş planı ise, 1000 TL’den başlayan bir fiyat listesi karşınıza çıkabilir. Bu rakam 1800 TL’ye kadar uzanıyor. Eğer KOSGEB danışmanından daha geniş kapsamlı bir çalışma isteyecekseniz; yapılan çalışmaların 5000 TL’ye kadar yükseldiğini görmekteyiz.

KOSGEB İş Planı Danışmana Başvurmadan Hazırlanabilir mi?

KOSGEB iş planı bir danışmana başvurmadan, kişinin kendi çalışmasıyla hazırlanabilir. Bu şekilde hazırlanarak, KOSGEB tarafından kabul gören projeler elbette olmuştur. Ancak bu planı hazırlamakta usta olmayan ve işini şansa bırakmak istemeyen kimseler, iş planını mutlaka bir danışman eşliğinde hazırlamalıdır.

İş planında en önemli mesele, yapılması düşünülen iş fikrinin cazip olmasıdır. Bugün KOSGEB tarafından en çok desteklenen iş fikirleri, yiyecek ve içecek alanında olan fikirlerdir. Ancak bu fikri ilgi çekici bir konsept olarak hazırlayarak sunmak, KOSGEB tarafından geri çevrilemeyecek bir iş planı hazırlamanıza yardımcı olur. Örneğin; Simit Kafe tarzındaki mekânlar bugün her yerde mevcut. Siz de böyle bir yer açmayı düşünüyorsanız, bu fikri biraz süsleyerek geliştirmeniz planınızın KOSGEB tarafından beğenilmesine yardımcı olur. Mesela; simit kafe ama burada hazırlanacak menüler, geleneksel Türk tarzı ile Batı Fastfood tarzını birleştirmeye yönelik, farklı yiyecekleri içeriyor. Bu yiyecek türlerine birkaç örnek de gösterdiğinizde, bu iş fikri çok cazip olabilir.

KOSGEB danışmanlıkları, sizlere fikirlerinizi geliştirme konusunda yardımlar sunmaktadır. Bu fikirleri kendiniz geliştirerek iş planınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz. Fakat işin daha garantili olmasını istiyorsanız, bir danışman eşliğinde çalışmanızda yarar var…

Bir önceki yazımız olan Sıfır Faizli 50 Bin Lira Kredi 2020’de Tüm Esnafa Verilecek başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.