Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

İhtiyaç kredisi hesaplama uygun tüketici kredisi

18.11.2016
555

Çoğu insanın kredilerle hayatını devam ettirdiği günümüzde herkes kullandığı krediler hakkında detaylı bilgiye sahip değildir. Çok sayıda kredi kullanan kişiler bile kredilerle ilgili bazı detay noktaları bilmemekteler. Bankalarda kredi çekerken görüştükleri görevli memur da kişiye detaylı bilgi vermemişse bir süre sonra müşteri şikayetleri doğabilmektedir. Müşteri olarak bankaya gittiğimizde “kredi başvurusu yap” dediğimiz gibi kredi hakkında detaylı bilgi de istemeliyiz. Örnek olarak, kredi çekmeyi düşünen bazı insanlar kendisi hiç hesaplama yapmadan, faiz oranını araştırmadan, ödeyeceği taksiti bilmeden bankaya gidip başvuru yapmaktadırlar. Doğru olan ise iyi araştırma yapıp, aylık geliri ile ödeyeceği taksit tutarını karşılaştırıp, doğru bir hesap yapmaktır. Aksi halde kanuni takibe aktarılan kredi sayısı artış göstermekte ve kişiler tekrar kredi çekememektedir.

En uygun krediyi hangi banka verir?

Kredi faiz oranları dönemsel olarak piyasa koşullarına bağlı bir değişkenlik gösterebildiği gibi bankadan bankaya da değişkenlik göstermektedir. Bankalar kendi ellerindeki mevduata ödedikleri faiz miktarına göre müşterilerine verdikleri kredilere faiz oranı belirlerler. Kısacası bankaların yaptığı işi para alıp para satmak olarak düşünürsek, bir banka ne kadar pahalı para alırsa, yani müşterilerinden aldıkları mevduatlara ne kadar çok faiz verirlerse, kredi faizlerini de o boyutta artıracaklardır. Bunu tam tersi olarak az faiz ile mevduat toplayan bir banka da düşük faizli kredi verebilmektedir. Bu işlem bankanın sermayesine ve kasasında bulunan para miktarına ve elindeki kredili müşteri sayısına da bağlıdır. Sonuçta yüksek faiz ile para toplayan bir banka da kredi başvurusu yapan müşterilerine, kredi sayıları artsın diye daha düşük karla düşük faizli kredi verebilmektedirler. Son dönemlerde reklamlarda da görüldüğü üzere birçok banka, her müşteriye aynı faiz oranını vermek yerine müşterinin kredi notuna göre değişken faiz belirlemeye başlamışlardır. Kredi notu yüksek olan müşteriler daha az maliyetle yani daha az faiz ile kredi imkanına kavuşmaktadırlar. Bu da kredi notunun önemini daha da artırmış durumdadır. Burada kredi notunu artırmak için kişilerin yapması gereken tek şey, bankalardan aldıkları kredilerin ya da kullandıkları kredi kartlarının ödemelerini günü gününe takip etmek ve geciktirmemektir.

Devlet hibe kredisi nedir, nerelerden bilgi alınabilir?

İhtiyaç kredisi hesaplama uygun tüketici kredisi

Birçok insanın hayalinde kendisine ait küçük de olsa bir işyeri bulunmaktadır. Bu hayali gerçekleştirmek için de yeterli olan fırsat her zaman insanın karşısına çıkmaz ya da insan gerekli şartları sağlayamayabilir. Çoğunlukla ev hanımlarının ve gençlerin ilgi gösterdikleri hibe krediler de işte bu noktada devreye girmektedir. KOSGEB, bu konuda hizmet veren kuruluştur. Devlet hibe kredi başvurusu yapmak isteyen kişilerin yapması gereken ilk ve en önemli iş, KOSGEB başvurusunda doldurdukları formları tam ve doğru olarak doldurmaktır. Çünkü başvuruda eksik ya da hatalı bilgi veren birçok kişi bu hizmetten maalesef yararlanamamaktadır. Hibe krediler ile ilgili detaylı bilgi veren bir e-kitap bulunmaktadır. Başvurunun tüm adımlarını, yapılması ve yapılmaması gerekenleri detaylı bu yolla öğrenebilirsiniz. Bunun dışında da hibe krediler ile ilgili birebir bilgi almak isteyenlerin başvurdukları hibe danışmanlık büroları bulunmaktadır. Bu büroların avantajları, kişi ile yüz yüze görüşme sağlıyor olmalarıdır. Ancak hibe danışmanlık büroları, hizmet verdikleri kişilerden, alacakları hibe kredi miktarına göre bir komisyon talep etmektedirler. Kendi işini kurma hayalini gerçekleştirmek isteyen kişilerin bu iki yoldan birisini seçip, hibe krediler hakkında detaylı bilgi edindikten sonra başvuru yapmaları hem daha çabuk hem de yeterli miktarda kredi alabilmelerine olanak sağlayacaktır.

Bir önceki yazımız olan En uygun ihtiyaç kredisi fırsatları başlıklı makalemizde en uygun ihtiyaç kredisi, ihtiyaç kredisi hesapla ve ihtiyaç kredisi hesaplama hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.