Finans Krediler , Esnaf Kredileri , İhtiyaç Kredileri , Hibe ve Destek

KOSGEB Girişimcilik Proje Örnekleri ve Kredisi Onaylanan Projeler

28.02.2017
729

Ülkemizde girişimciliğe büyük önem veriliyor ve projesi olan, yeni işe atılmak isteyen kişiler devlet tarafından büyük destek görüyor. Ülkemizde girişimcilik ile ilgili projeler çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı altında KOSGEB ile yürütülüyor. KOSGEB kendisine başvuru yapan girişimcilere birbirinden farklı imkanlar sağlıyor. Bu imkanlardan bir tanesi de KOSGEB kredisi. KOSGEB kredisi ile tüketiciler hayal ettikleri iş için kredi alarak kendilerine ait işletmelerini kolaylıkla kuruyor. Tabi bu krediden faydalanmak için bazı şartlar mevcut. KOSGEB’den iş bahanesi ile kredi çeken ve bu parayı farklı niyetlerle kullanan insanlar olduğu için kredi verilecek kişiler artık kurum tarafından özenle seçiliyor.

KOSGEB Girişimcilik Proje Örnekleri ve Kredisi Onaylanan Projeler

KOSGEB’den kredi çekebilmek için öncelikle tüketicilerin bütün samimiyetleri ile başvuru yapması gerekiyor ve söz konusu işin projelendirilmiş halde kuruma sunulması büyük önem taşıyor. Bizde, KOSGEB girişimcilik proje örnekleri ve kredisi onaylanan projeler hakkında bilgi vererek başvuru yapmayı düşünen tüketiciler için örnekler sunacağız.

Daha önce KOSGEB’den olumlu sonuç almak için iyi bir proje sunmanız gerektiğini belirtmiştik. Şimdi de KOSGEB iş projesi nasıl olmalı sorusunun cevabını arayacağız, projenin ortaya çıkışını, aşamalarını anlatalım.

İlk olarak düşünülen projenin bir fizibilite planının yapılması gerek. Kurulacak olan işletmenin ne ile alakalı olduğu, hangi alanda yürürlüğe gireceği, olacaksa ortaklarla ilgili bilgilerin toplanması ve proje gerçekleştirilirken faydalı olacak tüm bilgiler. Ayrıca, söz konusu proje ne kadar sürede ve ne zaman hayata geçecek bu konuda da bir plan yapılmalı. Özetleyecek olursak, işletme sahibinin tüm bilgileri yani biyografisi (varsa ortaklarında), kişilerin kimlik belgeleri, iletişim kurulabilecek telefon, e posta, adres vb. bilgiler belgelendirilmeli.

Proje aşamalarından sonra, proje hakkında sahip olduğunuz bilgilerde önemli. Girilecek olan işle alakalı pazarlama tecrübeniz-planlarınız, kullanacağınız yöntemler proje ile alakalı anlattığını her şey ilgili kurumu ikna edecek seviyede olmalıdır. Üretim planlamanızı ve finansal konuları da ayrıntılı bir şekilde açıklamanız gerekir. Bu bilgileri aşırı uzun tutmanıza gerek yok ancak çok kısa da olmamalı. Sizlere sorulacak sorulara da hazırlıklı olmanız gerekir. Konu ile ilgili ön hazırlık yapmanız sizin lehinize olur.

Son olarak KOSGEB’den ne bekliyorsunuz ? bu sorunun cevabı da projenin onay alması için oldukça önemli. İşletmenizin ömrü ne kadar olacak, alacağınız para yardımını hangi konuda kullanacaksınız bu soruların cevabı net olmalı. Bilindiği üzere hazırlanan projenin sadece kağıt üzerinde olmaması da önemli. Projenizi yetkililere sunacaksınız. Bunun için önceden hazırlık yapmanız konuya iyi hakim olmanız gerekiyor. Nokta atışı yapmak için kısa kısa notlar yanınızda bulundurmanız da sizin için iyi olacak ve yetkililer tarafından olumlu bir izlenim yaratmanız oldukça önemli. KOSGEB ‘ten onay almış iş kolları merak edilenler arasında. Bu konu içinde örnekler sunalım. Kombi-petek satış mağazaları, marketçilik, hayvancılık-besicilik, temizlik firması, kuru temizleme firması, şarküteri, kasap, oto aksesuar mağazası, ambalajlama işletmesi, tatlı mağazası, mantı imalatı, aydınlatma ürünleri, çocuk giyim, oyuncak, Rent A car, elektronik parça satışı, gelinlik imalatı, çanta-ayakkabı-kemer, deri mont mağazası, güvenlik sistemleri, tatlı mağazası, gibi ve daha fazla iş alanında KOSGEB ‘ten onay almış projeler kapsamında yer almaktadır. Bu alanlarda yapılan projeleri örnek olarak görebilirsiniz.

Bir önceki yazımız olan Turizm Teşvik Kredisi (Hotel,Apart,Villa,) başlıklı makalemizde Terimi kaldır: turizm teşvik kredisi nasıl alınır turizm teşvik kredisi nedir, turizm teşvik kredisi nasıl alınır ve Turizm Teşvik Kredisinin Önemi hakkında bilgiler verilmektedir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.